Laat je opleiden tot zorgadministratief professional en doe meteen werkervaring op.

Vroeg of laat krijgt iedereen in Nederland te maken met zorg. Van een ziekenhuisbezoek tot consult bij de huisarts of opname in een verzorgingstehuis. Het lijkt vanzelfsprekend, maar wie betaalt dit nu eigenlijk? Een diepgaandere kijk achter de schermen laat een enorm complex proces zien, waarin de zorgadministrateur een onmisbare rol speelt. Door continue verandering in wet- en regelgeving is dit vakgebied zeer dynamisch en ben je als zorgadministrateur nooit uitgeleerd.

Bij Quoratio kun je rekenen op een goede opleiding, aangevuld met persoonlijke vaardigheidstrainingen, persoonlijke begeleiding en de mooiste opdrachtgevers waar je werkervaring opdoet.

Wat ga je doen als Zorgadministrateur?

  • Toets en implementeer je wet- en regelgeving in de processen
  • Zorg je dat de systemen up-to-date blijven voor optimaal gebruik
  • Ondersteun en beheer je het gehele proces van registratie tot en met declaratie
  • Voorzie je specialisten en patiënten van advies
  • Ben je een belangrijke schakel tussen de praktijk en de verzekeraar
  • Houd je je bezig met DBC en DOT vraagstukken

Welke richtingen kun je kiezen?
In het tweejarige Traineeship Zorgadministratie volgt iedereen de basisopleiding. Aan het einde van het eerste jaar kies je zelf welke richting je daarna op wilt.

Allround
Je hebt zelf in de hand of je gaat voor een allround richting of een specialisatie. Kies je voor de allround opleiding? Dan volg je de voortgezette opleiding zorgadministratie aangevuld met een LEAN-certificaat en de nodige vaardigheidstrainingen. Zo ben je breed inzetbaar op de zorgadministratie, - registratie en -informatie bij diverse zorgaanbieders. Daarnaast kun je tijdens je traineeship altijd rekenen op persoonlijke begeleiding vanuit Quoratio.

Specialisatie
Na het eerste jaar heb je een beter beeld van de verschillende specialisaties en kies je één van de 4 vervolgrichtingen. Ga je voor de algemene richting (project) management, of behaal je een officieel erkend diploma in functioneel beheer? Of gaat je voorkeur uit naar financiën en kies je voor Planning & Control of voor Finance? De mogelijkheden zijn eindeloos. Welke keuze je ook maakt, je bent altijd zeker van aanvullende vaardigheidstrainingen, een LEAN-certificaat en persoonlijke begeleiding. 

De carrièremogelijkheden van een zorgadministrateur
Als zorgadministrateur zijn er volop carrièremogelijkheden. Binnen het traineeship kun je er in het tweede jaar voor kiezen je te specialiseren op het gebied van financiële administratie, planning & control of specifieke software. Doorgroeien naar functies als manager, projectleider of processpecialist is ook mogelijk. Welke kant je op gaat is dus helemaal afhankelijk van jouw ambities.

Enthousiast geworden? Solliciteer nu!

Marcella Smit, Manager Recruitment - recruiter bij Quoratio
Marcella Smit, Manager Recruitment
Stel je vraag via: