Traineeship bij Rijkswaterstaat
Heb je je masterstudie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij je breed ontwikkelen en werken aan projecten die er echt toe doen? Kies dan voor het traineeship bij Rijkswaterstaat. Elk jaar gaan zo’n 30 trainees je voor met een traineeship in de richting techniek, inkoop of ICT.


Bepaal je eigen weg
Het traineeship bij Rijkswaterstaat duurt 1,5 jaar en is bedoeld voor young professionals met een master in (civiele) techniek, ICT, inkoop, water- of verkeersmanagement of duurzaamheid en milieu. Je kiest je eigen weg: ga je voor een breed programma met opdrachten in verschillende disciplines, of specialiseer je je binnen je eigen vakgebied: de keuze is aan jou. Ieder half jaar werk je aan een opdracht op een andere plek: van smart mobility tot contractbeheer, innovatie of technisch projectmanagement. Zo doe je in korte tijd veel ervaring op en kun je goed ontdekken wat bij jou past.


Opleiding en ontwikkeling
Als trainee heb je een duidelijk doel: jezelf ontwikkelen. Dat gaat zeker lukken met ons opleidingsprogramma. Hierin vind je opleidingen zoals Starten met Adviseren, Politiek Bestuurlijke Gevoeligheid en Integraal Projectmanagement. Maar ook persoonlijke effectiviteit, leiderschap en procesgericht werken komen aan bod tijdens jouw traineeship.


Je doet het samen
Als je start met het traineeship duik je meteen het diepe in tijdens een intensieve introductieweek, waar je je traineegenoten én Rijkswaterstaat goed leert kennen. Daarna krijg je een buddy en coach toegewezen waar je altijd terecht kunt voor hulp en advies. Daarnaast word je onderdeel van een hechte club trainees. Elke drie maanden eet je samen en leer je van elkaar tijdens het pizza-overleg. En je krijgt, samen met je mede-trainees, een aanvullende managementopdracht om aan te werken. Zo ontwikkel je jezelf terwijl je meewerkt aan het realiseren van de organisatiedoelen.


Landelijk traineeship bij Rijkswaterstaat
Het landelijke traineeship van Rijkswaterstaat is een programma voor enthousiaste starters die een wo-master hebben gevolgd en zich breed willen ontwikkelen. Zo kun jij onderzoeken wat het beste bij jou past, terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving.
Lees meer over de landelijke traineeships


Regionale traineeships bij Rijkswaterstaat
Het Regiotraineeship is een programma voor hbo of wo starters die zich verder willen ontwikkelen binnen hun vakgebied. Bij Rijkswaterstaat is Nederland opgedeeld in 7 regio’s met ieder zijn eigen bijzondere objecten en uitdagingen. Dit biedt jou veel kansen om in jouw regio het verschil te maken!
Lees meer over de regionale traineeships