Functieomschrijving
Blijven ontwikkelen, de uitdaging opzoeken en het verschil zijn.

Dat is wat een Skyscraper doet.

Nieuwsgierig, nog niet uitgeleerd en tegelijkertijd op zoek naar de juiste eerste of tweede stap in het werkende leven. Klinkt je dat bekend in de oren? Bij ons ook.

Wie zijn Skyscrapers?

Wij geloven in kansen. Het creëren van mogelijkheden. In duurzame, waardevolle samenwerkingen. Of in hippere termen: samenwerkingen met een ‘no nonsens’ houding.

Bij Skyscrapers bieden wij een traineeship aan afstudeerders en starters, en aan organisaties in de (semi)publieke sector. Ons doel is dat jij een dik fundament legt voor de rest van je loopbaan. En onze opdrachtgevers krijgen een waardevolle frisse blik van de nieuwe generatie.

Van jou dus.

Of zoals Maartje, trainee bij Gemeente Rijswijk, zei:

“Talloze vacaturesites heb ik afgestruind en het duizelde me. Er waren zoveel kanten die ik op kon. Toen kreeg ik de gouden tip om eens naar een traineeship te kijken. Daarbij zou ik goede begeleiding krijgen in mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt en persoonlijke ontwikkeling. Skyscrapers koppelde mij aan gemeente Rijswijk: dat bleek een perfecte match te zijn!”

Wat kan Skyscrapers voor mij doen?

Het Skyscraper Traineeship is opgebouwd uit drie delen die je in een periode van 24 maanden doorloopt. Ten eerste werk je bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Ten tweede volg je een intensief ontwikkelprogramma waarin je soft skills perfectioneert die je hele carrière waardevol zijn. En ten derde krijg je tientallen coachingsessies met je eigen persoonlijke coach.

Ons traineeship richt zich zowel op jou als professional als op jou als persoon. Dat begint bij het allereerste gesprek bij je opdrachtgever. Zoals bij Elsbeth, trainee bij Gemeente Alkmaar.

"Mijn coach van Skyscrapers bereidde mij helemaal op mijn sollicitatiegesprek voor. Hij gaf mij écht handige tips en tricks om er een succesvol gesprek van te maken. Ik heb dat als heel waardevol ervaren!"

Vereisten
Let’s get factual..

Bij jouw traineeship krijg je...

  • Een fulltime contract van een jaar (optie tot verlenging met 6 maanden)
  • Een bruto startsalaris van €2.500,- (na verlenging €2.700)
  • 23 vakantiedagen bij een fulltime aanstelling
  • een NS Business Card om na je Skyscraper-borrel weer veilig thuis te komen
  • En waar wij het aller, aller trotst op zijn: een ontwikkelprogramma met een marktwaarde van €10.000.

Wat tof, tell me more!

In het traineeship focussen wij ons op skills waar je je leven lang plezier van gaat hebben. Elke maand organiseren we vijf extra ‘ontwikkelmomenten’ voor je, bestaande uit trainingen en coachingsessies.

Organiseren, communiceren, oplossen en samenwerken. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar dit zijn de sleutels tot een succesvol leven – op elk gebied.

Je krijgt het hele traineeship een persoonlijke coach. Met jouw coach werk je aan je persoonlijke leerdoelen. Welke dat zijn, bepaal jij. En om weer de ervaring van een trainee te delen, laten we Jesse aan het woord:

"Mijn coach stimuleert mij om te ontdekken, te proberen en te leren van de ervaringen die ik opdoe. Ik ervaar deze gesprekken altijd als zeer behulpzaam en als een essentieel onderdeel van mijn traineeship."

Ik ben enthousiast, maar vind dit ook wel een beetje spannend...

Gelukkig ben je niet alleen! Met een community van ruim 30 trainees en 150 alumni is er altijd iemand die dezelfde uitdagingen heeft (gehad).

Je ontmoet elkaar op de vele Skyscraper events voor trainees. Op kennissessies, trainingen, borrels of op het LE-GEN- ‘wait for it’ DARY Skyscraper Kerstfeest.

Bij welke opdrachtgevers kan ik terechtkomen?

Denk aan organisaties zoals de Gemeente Amsterdam, Gemeente Alkmaar en Provincie Flevoland. En ook aan de woningcorporatie Ymere of winkelketen Dille & Kamille. Dit zijn plekken waar onze (oud-)trainees werken.

Natuurlijk zijn er ook vele vakgebieden mogelijk. Zoals het ruimtelijk domein, sociaal domein, IT, finance, marketing & communicatie, projectmanagement, business consultancy, juridisch, beleid of digital. Heb je hierin geen ervaring? No worries; deze organisaties staan juist te springen om de frisse blik van een young professional. Géén (afleidende) ervaring hebben kan een enorm vernieuwende kwaliteit zijn.

En belangrijk: je 'moet' niet op een bepaalde opdracht. Je kiest altijd zelf waar je terechtkomt. Tijdens onze kennismaking leren wij elkaar beter kennen, en daardoor kunnen we aardig inschatten welke organisatie goed bij jou past. Samen met jou bespreken we de opdracht inhoudelijk, waarna jij beslist of je wilt worden voorgesteld.

Okay, let’s do this! Hoe nu verder?

YAY! Wij vragen van jou het volgende:

  • Je hebt 0-3 jaar werkervaring
  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding (MSc of BSc)
  • Je spreekt vloeiend Nederlands
  • Je wilt werken in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Brabant, Gelderland of Flevoland
  • Een rijbewijs is een pré

Solliciteer nu en we zien je gauw bij ons op kantoor voor een kennismaking met onze recruiters Elanie of Fleur.

Elanie Bijsmans - recruiter bij Skyscrapers
Elanie Bijsmans
Stel je vraag via: