Na je studie meteen aan de slag in de IT, maar eerst nog wat meer ervaring op doen voor je de grote sprong waagt? Start dan met ons traineeship en wordt junior test consultant. In een paar weken leiden we je op tot een ware IT-professional en stomen wij jou klaar voor de grote sprong.

Jouw uitdaging als junior test consultant
Voordat een IT-oplossing bij een opdrachtgever wordt geïmplementeerd, testen we eerst of alles goed werkt. Voldoet het bijvoorbeeld aan de gestelde eisen? En kan de eindgebruiker er straks goed mee overweg? Dat is precies wat jij als junior test consultant gaat uitzoeken.

Samen met ervaren collega’s werk je aan verschillende projecten. Bijvoorbeeld aan het vernieuwen van organisatiestrategieën of het verbeteren van bedrijfsfuncties en de daarbij horende veranderprocessen. Wat je precies doet?

Je stelt testplannen op, omschrijft alle testspecificaties en kijkt naar de gestelde eisen en functionele ontwerpen.
Je voert verschillende testen uit en bekijkt steeds opnieuw waar verbeteringen mogelijk zijn. En welke risico’s de organisatie loopt bij implementatie. Al je bevindingen leg je vast en rapporteer je aan de projectleider.

Zo ziet het traineeship eruit
Tijdens het vijf weken durende traineeship leer je hoe het is om als consultant te werken voor onze klanten. Maak je kennis met het testvak en behaal je je Tmap certificaat. En krijg je training in een of meerdere testingtools waar onze klanten mee werken. Daarna ga je aan de slag bij opdrachtgevers en bekijken we samen met jou hoe jij je testcarrière verder voortzet.

 • 1e week: Introductieprogramma waarin je Capgemini wat beter leert kennen.
 • 5 weken: Het traineeship.
 • 1,5 tot 2 jaar : Je werkt aan verschillende opdrachten en volgt opleidingen om je verder te certificeren als internationaal erkend IT-professional.

Wat jij ons brengt
Je hebt al enige ervaring en jouw hart maakt een sprongetje bij alles wat met IT te maken heeft. Je bent nieuwsgierig, stressbestendig, ondernemend en zit vol goede ideeën. Daarnaast heb je uitstekende analytische vaardigheden en zijn ook je communicatie skills top. Wat je verder nog meebrengt:

 • Een afgeronde hbo of wo-opleiding. Bijvoorbeeld in de richting van Business, IT & Management, Business Information Management en Informatica.
 • Een grote interesse in of kennis van ontwikkeltaal.
 • En de bereidheid om te reizen.

Wat wij jou bieden
Tijdens het traineeship leer je alles over het vak en ook daarna krijg je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen met trainingen en opleidingen. Je werkt voor grote opdrachtgevers aan de meest uitdagende projecten en met de nieuwste technologieën. Naast het harde werken vinden we gezelligheid op de werkvloer ook enorm belangrijk. Zo zijn er Young professional groepen en organiseert onze personeelsvereniging Escape ieder jaar meerdere activiteiten. Wat je nog meer kunt verwachten?

 • Direct een vast contract met een mooi startsalaris
 • Een premievrij pensioen, met de mogelijkheid om zelf ook bij te dragen.
 • Een laptop en simkaart
 • Vakantiegeld en 26 vakantiedagen
 • Een maandelijkse vergoeding voor je reiskosten. Je kunt zelf kiezen of je dit gebruikt voor een leaseauto of een ov-abonnement.

Vragen over deze vacature?
Neem contact op met Denice Overeinder (Recruiter)
denice.overeinder@capgemini.com
06-18114617

Denice Overeinder - Recruiter - recruiter bij Capgemini
Denice Overeinder - Recruiter
Stel je vraag via: