Wil jij bijdragen aan een fossielvrije samenleving?
Jij bent het bewijs dat jong talent een waardevolle bijdrage kan leveren aan de energietransitie. Als transitieversneller word je onderdeel van een dynamische learning community. Je werkt aan je eigen ontwikkeling terwijl je bijdraagt aan concrete maatschappelijke vraagstukken en jouw plek in de transitie ontdekt.

Wat bieden we je?
2 jaar, 3 bedrijven, persoonlijke ontwikkeling, inhoudelijke kennis & transitiemanagement !

Je gaat full-time aan de slag met uitdagende opdrachten bij drie verschillende organisaties in de energiesector. Naast je baan volg je het TvT ontwikkelprogramma waarbij je met behulp van jouw coach werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijke kennis en transitievaardigheden. Door de combinatie van uitdagende projecten en het ontwikkelprogramma leer je de ins en outs van de energietransitie terwijl je ontdekt waar jij de meeste impact hebt.

Zo werkt het

  1. Stap 1: Solliciteer via de website - Upload je cv en beantwoord enkele vragen via ons online sollicitatie systeem.
  2. Stap 2: Kennismakingsgesprek - We bespreken jouw motivatie om te ontdekken of het programma bij jou past.
  3. Stap 3: Assessment - We willen zien waar jij goed in bent voor een perfecte match.
  4. Stap 4: Intake - We plannen een sessie in om jouw assessment en ambitie te bespreken.
  5. Stap 5:  Matchmaker, make me a match - We bekijken diverse opdrachten en zoeken naar een passende opdracht of baan.
  6. Stap 6:  Aan de slag - Als we een match hebben gevonden ga je full-time aan de slag en begint het ontwikkelprogramma.

Talent voor Transitie heeft een programma samengesteld voor jonge professionals die zich naast hun startersfunctie willen ontwikkelen op vraagstukken omtrent duurzame energie.

Binnen onze learning community bouw je een groot netwerk op en ontwikkel je je kennis en vaardigheden. Verspreid over ongeveer 20 dagen per jaar werk je aan de vier stromen die jou vormen tot transitieversneller.

Energiekennis opbouwen
Je verbreedt je kennis over energie en ontwikkelt jezelf hiermee tot Energie Professional.

Veranderen en Experimenteren
Je krijgt methoden aangereikt op het gebied van (project)management en leert vaardigheden om een verandering in goede banen te leiden.

‘De energietransitie kan alleen slagen wanneer we talent kunnen mobiliseren!’

Coalities Bouwen
Je leert hoe de verschillende belanghebbenden binnen de sector samenwerken en gaat aan de slag met het creëren van draagvlak.

Impact Hebben
Je ontwikkelt de vaardigheden om in een complexe omgeving impact te maken door op jezelf en de interactie met jouw omgeving te reflecteren.

‘Bijdragen aan een fossielvrije toekomst en verjonging van de economie.’