Standplaats: Amsterdam
Opleidingsniveau: Master
Dienstverband: Full-Time
Vakgebieden: Management & Strategie Project & ProcesmanagementLeergierige en risicobewuste trainee die het leuk vindt om de bank te informeren over (strategische) security dreigingen.

Deel jij onze kijk op bankieren en ondernemen? Spreekt het tegen gaan van criminaliteit en fraude jou aan? Heb jij aantoonbare interesse in internationale betrekkingen en geopolitieke vraagstukken? En wil jij je hard maken om interne en externe dreigingen voor de bank inzichtelijk te maken? Zie jij het als een fantastische uitdaging om ABN AMRO veilig houden: voor onze klanten en ook voor onze medewerkers? Vertel ons dan jouw verhaal. We zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven we je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Hoe ziet je werk eruit?
Je werkt aan dreigingsanalyses en advisering in een domein dat volop in beweging is. Bij de afdeling Security & Intelligence Management (SIM) leiden we je op tot specialist. Je leert tijdens je eerste project wat veiligheid en analyse eigenlijk inhouden binnen een internationaal opererende bank.

Enkele voorbeelden van jouw werkzaamheden:

- het analyseren en het opstellen van dreigingsanalyses die de bank helpen om op het gebied van veiligheid en risico’s afgewogen keuzes te kunnen maken;

- het verzorgen van intelligence bij incidenten binnen de bank en bij voor de bank urgente geopolitieke ontwikkelingen;

- je combineert data uit verschillende interne en externe bronnen om een volledig beeld van dreigingen te krijgen;

- Actief participeren in uitbreiding van (internationale) security netwerk.

Tijdens de eerste week van je traineeship maak je kennis met jouw collega-trainees die overal binnen de bank gaan werken. Hierdoor bouw je in no-time een netwerk op en raak je bekend met de bank en de mensen die er werken. Daarna begin je met je eerste functie binnen SIM. Denk hier aan een functie binnen het intelligence team.

Wie ben jij?
Je vindt het leuk om jouw al aanwezige analytische vaardigheden nog verder te stretchen. Je beschikt over goede social skills en de gedrevenheid om resultaat neer te zetten. Je bent uitstekend in staat om moeilijke zaken om te zetten in begrijpelijk taal en je ziet het als een uitdaging om rapportages aan te bieden aan onze business. Je wilt blijven investeren in jezelf.

We bieden je veel kansen, dus stellen we ook heldere eisen. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

- Een afgeronde Master opleiding en maximaal 2 jaar werkervaring;
- Sociale wetenschappen (bijv. Politicologie, Geschiedenis of Internationale betrekkingen), Rechten (bijv. Criminologie, Internationaal Recht) of Economie;
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en in de Engelse taal;

- Affiniteit met ‘security’ issues en internationale betrekkingen;

- Analytische vaardigheden;

- Je hebt naast je studie voldoende nevenactiviteiten en/of buitenlandervaring.

Wie zijn wij?
Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee’ moeten verkopen als het risico voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Security & Intelligence Management (SIM) beschermt de bank tegen financieel verlies en reputatieschade als gevolg van interne en externe criminele activiteiten en misbruik van het financiële stelsel. SIM streeft ernaar de totale dienstverlening van ABN AMRO, nationaal en internationaal, in een zo veilig en integer mogelijke omgeving te kunnen laten plaatsvinden.

SIM voorziet de business in producten en diensten op basis waarvan strategische, tactische en operationele beslissingen kunnen worden genomen.
SIM draagt er zorg voor dat security incidenten, inclusief compliance breaches, witwas- en klokkenluiderszaken adequaat en conform vastgestelde richtlijnen worden onderzocht.
SIM ontwikkelt beleidsmaatregelen en richtlijnen op het gebied van financiële criminaliteit en fysieke veiligheid.
Bij Security & Intelligence Management (SIM) werken ongeveer 70 professionals iedere dag aan het veilig maken en houden van ABN AMRO en haar klanten. Werken bij SIM betekent onderdeel uitmaken van een gedreven team professionals, waarbij daadkracht en korte lijnen hand in hand gaan met humor.

Wat bieden wij je?
In ons traineeship krijg je de vrijheid om flexibel te werken. Een mooie afwisseling van praktijkervaring en trainingen/coaching. In 12 maanden krijg je veel aspecten van de bank en van de afdeling SIM te zien. (Vak)inhoudelijke trainingen en verdieping, daarnaast ook uitstekende begeleiding en persoonlijke ontwikkeling, jij staat centraal!

Omdat Trainees voor SIM heel belangrijk zijn, mag je een uitstekende begeleiding tegemoet zien van je naaste collega’s, (oud-)trainees, je opdrachtbegeleiders en jouw mentor uit het hoger management van SIM. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid staan hierbij centraal. In de laatste maanden van het Traineeship ga je aan de slag in een startfunctie die naadloos op jouw talenten en ambities aansluit.

Solliciteren of meer weten?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online op deze vacature.

Startdatum:
23 maart 2015
Deadline CV:
17 januari
Capaciteitentesten:
19 januari - 23 januari
1e ronde Selectiegesprekken:
26 januari - 6 februari
Assessment & laatste selectiegesprekken:
Na 6 februari
In de week van 19-23 januari 2015 kan je van ons een reactie ontvangen op je sollicitatie.

Capaciteitentesten – Als je wordt uitgenodigd om de capaciteitentest van PiCompany te maken dan heb je 3 dagen de tijd om deze af te ronden. Deze capaciteitentest bestaat uit cijferreeksen, figuurreeksen en matrices.

Wil je meer weten over het traineeship en deze startrichting? Neem dan contact op met jouw Recruiter Annah Voit via 020-6280154 of werkenbij@nl.abnamro.com.

PLEASE DO NOT APPLY FOR THIS POSITION IF YOU ARE NOT FLUENT IN DUTCH, YOUR APPLICATION WILL NOT BE TAKEN INTO PROCEDURE.