Jouw uitdaging
Dit is de rol

De afdeling Communicatie van de gemeente Zoetermeer biedt talentvolle studenten graag de mogelijkheid om een werkstage te doen in een maatschappelijke context. Hiervoor biedt de afdeling de volgende mogelijkheid voor het uitvoeren van een werkstage op HBO of WO-niveau: Ondersteuning en advisering op de Communicatie afdeling bij Bureau Citymarketing Zoetermeer.

Begin 2021 is gemeente Zoetermeer gestart met Bureau Citymarketing Zoetermeer. Hiervoor is een nieuw citybrand ‘Zoetermeer is de plek’ ontwikkeld. Dit citybrand met de bijbehorende citymarketingactiviteiten dragen bij aan de ambitie om Zoetermeer uit te laten groeien tot een aantrekkelijke stad in de regio voor wonen, werken, vrije tijd en studie. Hiervoor werken we samen met (merk)partners in de stad zoals de winkelcentra, musea, concertzalen etc. en met de inwoners zelf. Als stagiair Citymarketing creëer je content voor online en offline kanalen van Zoetermeer is de plek. Zoals het maken en plaatsen van berichten op sociale media, schrijven van artikelen voor op de website e.d.

Dit zijn wij

Een mooie werkplek bij de gemeente Zoetermeer; een toekomstgerichte organisatie, waarin de mens centraal staat. We gaan aan de slag voor de stad, samen met onze partners, inwoners en ondernemers. We spelen in op de behoeften die in de stad leven en doen dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert. ‘Samenwerken, daadkracht en vertrouwen’ staan daarbij hoog in het vaandel. Dat betekent dat we met het bestuur, de medewerkers, de inwoners en onze netwerkpartners werken aan het realiseren van het beste resultaat voor de stad Zoetermeer en inwoners. In onze organisatie werken we intensief samen met zowel verschillende afdelingen binnen de gemeente, als met externe partners in de samenleving. Op deze manier zijn we in staat snel en flexibel te blijven inspelen op de veranderingen in de wereld om ons heen.

Bij de gemeente loop je mee met ervaren collega’s en doe je ervaring op met adviseren en ondersteunen. Een plek bij de gemeente biedt inzicht in het functioneren van een samenleving, de dynamiek tussen ambtenaar en inwoner, en de transitie van politieke besluitvorming naar beleid.

De afdeling Communicatie ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en bij vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. We adviseren over de profilering van het bestuur en haar beleid; we hebben een actief mediabeleid en doen aan onderzoek en monitoring van issues.

Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie. De afdeling Communicatie bestaat uit ongeveer 30 collega’s, zoals (bestuurs-) communicatieadviseurs, medewerkers, woordvoerders, adviseurs voor participatie en citymarketing.

Functie-eisen
Dit ben jij

  • Jij ondersteunt de adviseurs bij de uitvoering van projecten, campagnes en het vastgestelde communicatiebeleid en de daarbij behorende activiteiten zoals het redigeren van teksten, zorgen voor vormgeving, visualiseren e.d. ten behoeve van folders, posters, artikelen en Stadsnieuws
  • Je biedt ondersteuning in de uitwerking van verschillende marketing- en communicatieactiviteiten, waaronder evenementen in de stad
  • Je schrijft teksten voor verschillende media en draagt bij aan het up-to-date houden van de website www.zoetermeerisdeplek.nl en social media kanalen van Zoetermeer is de plek
  • Je bent medeverantwoordelijk voor het up-to-date houden van de evenementenagenda en de locatie database op de website

Dit neem je mee

Je bent een enthousiaste en creatieve student met doorzettingsvermogen die kennis in de praktijk wil brengen bij de derde stad van Zuid-Holland. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied en kan het waar nodig toepassen. Je hebt een vlotte pen, weet veel van het inzetten van social media en je wilt graag leren en ontwikkelen in de praktijk. Verder:

  • Je zoekt een werkstage voor 3-6 maanden (afstudeerstage mogelijk)
  • Je bent een tweede-, derde-, of vierdejaars student MBO-, HBO- of WO-Communicatie of vergelijkbaar
  • Je hebt een proactieve, hands-on en communicatieve instelling
  • Je hebt een zelfstandige werkhouding, maar kunt ook goed in teamverband werken
  • Je bent creatief en flexibel, stressbestendig en kunt goed omgaan met deadlines

Goed om te weten
Dit bieden wij
De stagevergoeding bedraagt tussen de €200,- en max €300,- netto per maand (bij een 36-urige werkweek en afhankelijk van je opleiding).

Enthousiast?

Stuur dan motivatie en cv in via de sollicitatie-knop voor de sluitingsdatum van 13 december 2021. De gesprekken staan gepland op 15 december 2021 en zullen door de huidige omstandigheden digitaal plaatsvinden. We moedigen studenten die in Zoetermeer wonen extra uit om te reageren. Jouw blik als inwoner van Zoetermeer is voor ons een waardevolle input. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid altijd voorrang op externe kandidaten.

Voor inhoudelijke vragen over de stageplaatsen kan je contact opnemen met Belinda Yeung, p.y.yeung@zoetermeer.nl en Dionne de Vries, 06 34466027, D.M.de.Vries@zoetermeer.nl.