Ben jij op zoek naar een flexibele bijbaan waarbij je kan ondersteunen bij de uitvoering van het best in class financieel risico management?

Werkervaring: 0 - 2 jaar
Opleidingsniveau: WO
Vakgebied: Investments en asset management
Functieniveau: Junior

Jouw rol
Binnen ons team zal jij gaan bijdragen aan het uitvoeren en verbeteren van een dagelijkse beleggingsrichtlijnen controle en jouw team hiermee ondersteunen in het uitvoeren van best in class financieel risico management. Jij hebt plezier in het op professionele wijze uitvoeren van financiële controles, het bewaken van deadlines en het beheren van onze Excel modellen. Je bent pas tevreden als de controles goed en tijdig zijn uitgevoerd en de uitkomsten kloppen, zodat je dit goed kan toelichten aan je stakeholders. Wanneer er vanuit de organisatie vragen zijn over het onderhoud of verbeteren van technische processen en controlemodellen, kunnen ze bij jou terecht. . Naast het uitvoeren van bovengenoemde taken zal je ook de rapportage verzorgen over de uitgevoerde controles en de financiële risico’s die hierdoor in beeld komen.

Deze functie geeft je de gelegenheid om de beleggingsportefeuilles van onze klanten en onze interne stakeholders goed te leren kennen en tevens bij te dragen aan het verder verbeteren van de controleprocessen binnen het team. Jij krijgt de kans om echt invloed uit te oefenen op de keuzes die worden gemaakt. De grootte en diversiteit van onze portefeuille en het maatwerk voor onze klanten leveren unieke uitdagingen op.

Jouw afdeling binnen PGGM
Het Investment Risk Control team is onderdeel van de afdeling Performance & Risk Control (P&RC). Deze afdeling met 15 medewerkers, is verantwoordelijk voor portfolio risk management en performance meting binnen PGGM Investments. Het Investment Risk Control team heeft als kerntaken het identificeren, monitoren, analyseren en managen van (directe) financiële beleggingsrisico's. Hiervoor gebruikt, ontwikkelt en onderhoudt het team diverse methoden en geavanceerde risicomodellen. Het team stimuleert best-in-class risk management binnen PGGM en initieert constructieve discussies bij onze klanten, management en Front Office. Vanaf 1 juli 2021 zijn wij voor een tijdelijke periode op zoek naar uitbreiding, specifiek voor de dagelijkse richtlijnen controle.

Jouw achtergrond
Als werkstudent ben je nieuwsgierig en leergierig om zaken te begrijpen en te verbeteren. Je gaat nauwkeurig en precies te werk, zonder dat je het zicht op het grotere geheel uit het oog verliest. Door jouw enthousiaste en toegewijde manier van werken, ben je iemand die zich de complexe materie en processen snel eigen weet te maken. Hier komt jouw coöperatieve en communicatieve houding dan ook goed bij van pas!

Wij zijn op zoek naar een collega met:

 • WO-niveau (einde bachelor of master), bij voorkeur administratief/economie/finance of een meer kwantitatieve richting;
 • Verantwoordelijk, nauwkeurig, geordend, gedisciplineerd, stress bestendig en communicatief;
 • Enthousiast, nieuwsgierig en met passie voor vermogensbeheer en financieel riskmanagement;
 • Affiniteit met procesbewaking, systemen & IT, in het bijzonder met MS Excel;
 • Affiniteit met financiële instrumenten en financiële markten;
 • Beschikbaar voor minimaal 20u per week voor een periode van minimaal 6 maanden;
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden
Ben jij op zoek naar een flexibele bijbaan waarbij je kan ondersteunen bij de uitvoering van het best in class financieel risico management? En waar je tegelijkertijd maatschappelijk impact kan maken?

Bij PGGM krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact;
 • een bruto maandsalaris in schaal 4 van de CAO;
 • mogelijkheid om je werkweek flexibel in te delen;
 • een werkweek met flexibele werktijden;
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • uim 26 vakantiedagen (o.b.v. 36 uur).
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij'

Meer weten?
Werkstudent Risk Control: jouw nieuwe bijbaan bij PGGM?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Inez Crolla, Campus Recruiter via Inez.crolla@pggm.nl of 06-83240801. Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website.

Inez Crolla - Campus recruiter - recruiter bij PGGM
Inez Crolla - Campus recruiter
Stel je vraag via: