Wil jij de oorsprong van ingediende bezwaren ontdekken? En wil je achterhalen hoe ze te voorkomen zijn? En hierdoor meehelpen onze dienstverlening te verbeteren? Ben jij de energieke wo-student Fiscaal Recht die deze stage met beide handen aanpakt?

Je gaat onderzoek doen naar (beïnvloedbare) oorzaken bij ingediende bezwaarschriften die uiteindelijk zijn toegewezen. Je gaat na waardoor deze bezwaren zijn ontstaan en hoe deze in de toekomst wellicht voorkomen kunnen worden. Dit doe je met name voor de inkomstenbelasting en omzetbelasting, maar wanneer het kan ook voor de loonbelasting en de vennootschapsbelasting. Door de resultaten van je onderzoek helder te krijgen, willen we in de toekomst het aantal bezwaren voor de bovengenoemde belastingmiddelen verminderen.

Je bevraagt collega’s die betrokken zijn bij deze belastingprocessen en raadpleegt de systemen. Op die manier probeer je de knelpunten in het bezwaarproces te achterhalen en leer je hoe het bezwaarproces werkt. Je zult al snel praktijkervaring opdoen als het gaat om de afstemming van de fiscale processen van de Belastingdienst met de fiscale wet- en regelgeving. Je komt te werken op een van onze MKB-kantoren en zit dus dicht op het vuur. Een mooie kans bij de bron van de fiscaliteit!

Functie-eisen

 • Je bent een derde- of vierdejaars wo-student Fiscaal Recht.
 • Uiteraard heb je voldoende studiepunten om deze stage te kunnen volgen.

We verwachten van je dat je integer bent en dat je je bewust bent van je positie binnen de organisatie. Je bent contactgericht en zoekt graag de samenwerking met collega’s op. Bovendien ben je erg flexibel en lukt het je om te schakelen tussen je werkzaamheden. Je bent daarnaast klantgericht ingesteld en onderkent het belang van de Belastingdienst en haar werkzaamheden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Stagevergoeding € 554
 • Dienstverband Onderzoeksstage
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 40

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Als je langer dan een maand stage loopt, heb je recht op 160 vakantieuren op jaarbasis bij een volledige werkweek.
 • Als de stage een maand of langer duurt heb je recht op een stagevergoeding. De stagevergoeding bedraagt voor hbo- en wo-studenten € 554 bruto voor een fulltime-stage van 40 uur per week (bij deeltijd naar evenredigheid).
 • Als je niet beschikt over een OV-studenten(week)kaart, heb je recht op reiskostenvergoeding voor woon-werk-/stageverkeer.

Bijzonderheden

 • Het vervullen van de stageopdracht start in oktober 2015.
 • Om in aanmerking te komen voor deze stageopdracht, stuur je jouw CV en motivatiebrief tijdig naar ons toe in een Word-, Excel- of PDF-bestand.
 • Omdat de Belastingdienst werkt met vertrouwelijke gegevens moet je voor aanvang van je stage een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen. En je moet een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen.
 • Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Bovendien is het mogelijk dat we kandidaten screenen op onbesproken gedrag.

Start je sollicitatie bij voorkeur op Qompas en je wordt naar de juiste pagina's doorgeleid om je aan te melden voor deze stage!