De Belastingdienst is in beweging en beweging betekent verandering. Én dat geldt ook voor onze organisatie, die zich steeds meer ook op niet-fiscaal terrein moet bewegen. Wil jij met jouw kennis en kunde bijdragen aan het stroomlijnen van die beweging en veranderingen realiseren? En tegelijkertijd ervaring opdoen in een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is deze stageopdracht bij de Belastingdienst écht iets voor jou!

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens jouw stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Je loopt stage bij de corporate dienst Vaktechniek (VT), die de ambitie heeft om de vaktechniek binnen de Belastingdienst steviger te verankeren in de uitvoerende directies en het actualiseren van beleidsbesluiten wil versnellen. En omdat veranderingen in de organisatie vrijwel ook altijd veranderingen betekenen voor onze medewerkers, hun werkzaamheden en hun gedrag, voer je tijdens jouw stage twee opdrachten uit die in belangrijke mate kunnen bijdragen aan deze doelstelling(en).

Je hebt de keuze uit twee verschillende opdrachten.
Je onderzoekt hoe wij als VT ons image en imago kunnen verstevigen en hoe we ons dan moeten positioneren. We willen de toegevoegde waarde van onze dienst - die nu nog relatief onbekend en bescheiden is - meer onder de aandacht brengen. Of je onderzoekt wat een passende en gezonde werkdruk is voor onze medewerkers, die hoog zijn opgeleid én zeer ervaren en betrokken zijn bij hun werk.

Tijdens jouw stage krijg je de mogelijkheid om je te verdiepen in je vakgebied en (vak)kennis op te doen in de praktijk. Je werkomgeving is inspirerend, dichtbij de politiek en de uitdagingen waarvoor VT staat, zijn groot. Je wordt uitgedaagd om scherp te analyseren en het hoe en waarom van jouw gedachtegang duidelijk uiteen te zetten en dat doe je - onder de vleugels van jouw begeleider - zoveel mogelijk zelfstandig. Een geweldige kans! Dus…

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst?

Functie-eisen

  • Je bent 4e jaars wo-student in de richting van sociologie, psychologie, culturele antropologie of politicologie.
  • Je hebt voldoende studiepunten behaald om deze stage te kunnen lopen.
  • Je bent minimaal 30 uur per week beschikbaar gedurende een periode van minimaal 16 weken.

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent sociaal en rechtvaardig en je beschikt over plezierige contactuele vaardigheden. Je bent flexibel, resultaatgericht en stressbestendig. Je kunt jezelf een uitstekend oordeel vormen en je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen. Je houdt van aanpakken en je hebt geen afwachtende houding. En omdat je in deze functie soms gevoelige informatie onder ogen krijgt, verwachten we dat je altijd integer handelt. Je hebt zin om je schouders eronder te zetten en te gaan voor een mooi resultaat. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor onze organisatie en dus voor de bv Nederland!

Overige arbeidsvoorwaarden
Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. We werken met wederzijds vertrouwen in een professionele organisatie. Onze basis wordt gevormd door oprechte betrokkenheid van en naar ons personeel.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Bijzonderheden
Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in je cv.

Graag ontvangen we je motivatiebrief, cv en stageopdracht tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand; na sluitingsdatum is het niet mogelijk om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat dit mogelijk technische problemen met zich meebrengt en wacht niet tot het laatste moment met solliciteren.

Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen.

Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

 

Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science - recruiter bij Belastingdienst
Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science
Stel je vraag via: