In ons traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:
Enerzijds een innovatieve IT omgeving waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een getalenteerde software developer en anderzijds een uitgebreid opleidingsprogramma en begeleiding (en niet te vergeten de sociale activiteiten) bij Young Colfield, zodat jouw groei curve zo steil mogelijk gemaakt kan worden!

Het Top Engineer Program is een traineeship voor enthousiaste, WO-afgestudeerde Software Developers die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste online bank van Europa aan de slag te gaan, de ING.

  • 1 maand fulltime training, op zowel IT-skills zoals universele certificeringen, als persoonlijke ontwikkeling
  • 12 maanden werkzaam bij ING met coaching, verdere training en kennissessies van Young Colfield & ING

In deze 13 maanden doorloop je het programma met een team van circa 5 Top Engineers. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden bij ING. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving van ING, waar je volgens de nieuwste methoden binnen complexe IT projecten werkt. Als Engineer vervul je in een professioneel team van Development- en Operations Engineers (DevOps team) een belangrijke IT inhoudelijke rol bij onder andere het ontwikkelen van applicaties.

De match met de afdeling waar je binnen ING komt te werken, wordt gemaakt aan de hand van je voorkeuren en interesses en je gaat in gesprek met de verantwoordelijke manager binnen de ING voordat je start. Wil jij aan de slag als front-end engineer? Dan koppelen we je aan een manager die op zoek is naar een front-end engineer. Maar als je meer in de richting van full-stack, back-end programmeren of data analyse wilt gaan, vice versa.

Bij ING werk je in kleine, dynamische teams waar collega’s informeel met elkaar omgaan. Binnen de teams staat samenwerking centraal, ben je multidisciplinair bezig en is ‘craftmanship’ en klantbelang erg belangrijk. De ‘DevOps’ teams, waar software developers en IT operations professionals nauw samenwerken om software van hoge kwaliteit te ontwikkelen, zijn hecht. In deze teams wordt software ontwikkelt door middel van AgileScrum in korte ‘sprints’ van ±3 weken.

Kennisdeling is aan de orde van de dag zodat je je kunt ontwikkelen op een manier die bij je past. Doordat IT het hart van ING vormt, is er veel ruimte om innovatief bezig te zijn en wordt er geïnvesteerd in geavanceerde technologieën. De IT-beslissingen van vandaag zijn immers van invloed op hoe het bedrijf er over 10 jaar uitziet. IT raakt alle facetten van de bank en ondersteunt alle interne en externe processen. De materie waar de Software Developers zich binnen ING mee bezig houden is complex; en juist dát maakt werken bij ING als engineer zo uitdagend.

Natuurlijk volg je tijdens je opdracht ook regelmatig aanvullende trainingen bij Young Colfield. Dit programma wordt gemaakt in co-creatie met de ING managers. Kwestie van verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast trek je veel op met je teamgenoten en organiseren wij kennissessies voor alle talenten. Na 13 maanden loopt het trainingsprogramma af en bij een prettige samenwerking neemt de ING het contract over, waardoor je in dienst treedt bij de ING.

Tijdens je dienstverband word je begeleid door een talent manager van Young Colfield. Het ontwikkelen van jouw talent staat bij Young Colfield én ING centraal.

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden? Young Colfield is altijd op zoek naar slimme ambitieuze engineers, dus je kan direct solliciteren! Qompas mag jou exclusief voodragen bij Young Colfield. Je cv en motivatiebrief kun je versturen naar Anne-Roos van Bourgondiën. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact met Anne-Roos op via 06 13971569.