- Give your career a flying start -
Waar ter wereld je ook bent, KLM IT zorgt dat reizigers dromen omzetten in vinkjes op hun bucketlist.
Gedreven door technologie, een digitale mind-set en een hoge dosis wanderlust.
Via ons traineeship kan jij daar onderdeel van uitmaken!

Wil jij…

 • betrokken zijn bij het ontwikkelen van de nieuwe state-of-the-art web apps voor Air France - KLM, met elke dag meer dan 500.000 zoekopdrachten van reizigers die op zoek zijn naar hun (droom)ticket?
 • in een zeer internationale omgeving meebouwen aan de applicatie voor de Air France - KLM self service kiosks op vliegvelden, zodat iedere check-in/vertraging nóg soepeler verloopt?
 • jezelf zowel professioneel als persoonlijk verder ontwikkelen tot multi skilled IT professional in een full-stack web team?

Het programma

Het programma start per oktober 2018 en is een één jarig traineeship voor enthousiaste, WO-afgestudeerde bèta studenten met een passie voor IT. Waarbij je aan de slag gaat als full-stack web developer of informatie analist. In ons traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

 1. De innovatieve IT omgeving van groot bedrijf als KLM waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen
 2. Een uitgebreid opleidingsprogramma, coaching, veel kennisdelen en gezelligheid met je mede trainees bij Young Colfield

Werkzaamheden

Als multi skilled IT professional komt je terecht in een van de full-stack web teams van KLM. De rol die je gaat vervullen kan uiteen lopen van een rol als full-stack developer tot informatie analist, afhankelijk van jouw voorkeuren en interesses.

Als full-stack developer bouw je in een Product Team mee aan de state-of-the-art web apps van KLM. Je bent continue bezig met het bouwen van nieuwe features voor bijvoorbeeld de nieuwe Air France – KLM website, of de KLM self service kiosks op vliegvelden overal ter wereld.

Als Informatie analist is het je uitdaging om de stem van de klant te zijn richting je team met developers. Hierdoor vorm jij de brug tussen de wensen van de business, de andere teams en de developers uit je team. In deze rol probeer je een optimale balans te vinden tussen functionele vereisten, requirements, ontwerp, gebruikerservaringen en de wensen van externe partijen en andere teams.

Deze rollen worden allemaal uitgevoerd in een Agile omgeving volgens de SCRUM methodiek.

Functie-eisen

 • Je hebt een WO bèta studie achtergrond, zoals Informatie Wetenschappen, Artificial Intelligence, Informatica, Wiskunde, Natuurkunde, Industrieel Design of Scheikunde;
 • Je hebt een passie voor IT;
 • Je wilt je graag verder verdiepen in de wereld van software development en programmeren;
 • Je krijgt er energie van om te werken in een dynamische internationale omgeving;
 • Je bent pro-actief, nieuwsgierig en hebt zin om heel veel te gaan leren. Zowel inhoudelijk als over jezelf;
 • Je zet graag je tanden in een complexe uitdaging.

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden? Young Colfield is altijd op zoek naar slimme ambitieuze developers, dus je kan direct solliciteren! Qompas mag jou exclusief voodragen bij Young Colfield. Je cv en motivatiebrief kun je versturen naar Anne-Roos van Bourgondiën. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact met Anne-Roos op via 071-581 55 88.