In het Young Colfield Top Engineer Traineeship ga je aan de slag met innovatieve IT projecten. De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering binnen de bankensector vraagt om intelligente Engineers die door middel van IT de bank verder professionaliseren. Denk hierbij aan cloudoplossingen, introductie van nieuwe producten, systeemmigraties en veranderende behoeften na nieuwe regelgeving. Jij draagt bij aan deze veranderingen door complexe bedrijfsprocessen te optimaliseren door middel van de nieuwste technologieën.

Het programma

In 13 maanden doorloop je het programma met een team van 5 high potentials. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving van de bank, waar je volgens de nieuwste methoden aan complexe IT projecten werkt. Als Engineer vervul je in een professioneel team van Development- en Operations Engineers (DevOps team) een belangrijke IT inhoudelijke rol bij het ontwikkelen van applicaties.
Natuurlijk volg je tijdens je opdracht ook regelmatig aanvullende trainingen bij Young Colfield. Je gaat je kennis verdiepen en bouwt aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast trek je op met je teamgenoten en organiseren wij kennissessies voor alle talenten. Na 13 maanden sluit je het traineeship af en heb je de keuze hebt om in dienst te gaan bij de ING.

Werkzaamheden

In je werkzaamheden houdt je je continu bezig met inhoudelijke verbeterprocessen, je anticipeert op veranderingen en draagt hiervoor efficiënte IT-oplossingen aan. Voorbeelden hiervan zijn het werken richting de back-end, het werken aan mobiele applicaties of de volledige front-end voor jouw rekening nemen. Jij komt in aanraking met termen als Agile, Scrum en Test Driven Development en haalt hier veel plezier uit.
Op verschillende afdelingen kunnen engineers geplaatst worden. Je kunt jouw wensen (front-end, back-end, security, kwaliteitsbeheer, etc) dus aangeven bij Young Colfield, waardoor zij je kunnen koppelen aan de afdeling waar deze behoeften het beste kunnen worden voorzien.


Functie-eisen

  • Je hebt een wo master afgerond in een beta richting (Informatica, Computing Science, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, of aanverwant);
  • Je hebt affiniteit met IT en de ambitie om je te ontwikkelen tot een goede software engineer;
  • Interesse voor-/ervaring met programmeren in o.a. Java;
  • Bij het horen van termen als Agile, Scrum, Test Driven Development en Single Page Apps begint het te kriebelen (op een positieve manier);
  • Kenmerken als resultaatgerichtheid, nieuwsgierig en analytisch, passen bij jou;
  • Je bent zelfkritisch en wilt graag groeien. Daarnaast zijn je sociale skills goed ontwikkeld.

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden? Young Colfield is altijd op zoek naar slimme ambitieuze engineers, dus je kan direct solliciteren! Qompas mag jou exclusief voodragen bij Young Colfield. Je cv en motivatiebrief kun je versturen naar Anne-Roos van Bourgondiën. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact met Anne-Roos op via 071-581 55 88.