We staan voor de grootste IT-uitdaging uit onze geschiedenis. Bouw jij mee aan de bank van de toekomst? De toekomst van bankieren is digitaal, zo veel is duidelijk. En daarmee worden de eisen aan onze IT’ers hoger, of het nu gaat om veiligheid of de continuïteit van onze business applicaties. Om de bank van de toekomst te worden, zijn we aan het grootste IT-project uit onze geschiedenis begonnen. We halen de bezem door onze systemen en brengen alle data naar de cloud. Een voorbeeld om op terug te vallen hebben we niet. We moeten pionieren en nieuwe oplossingen bedenken. Dat vraagt om vernieuwende collega’s die vinden dat het altijd beter kan en graag samen de uitdaging aangaan.

Om alle technische innovaties te realiseren werken we samen met de beste IT partners ter wereld. Maar jij zit aan de tekentafel, en die staat bij ons. Samen met directe collega’s of een specialist aan de andere kant van de wereld bouw je mee aan de bank van de toekomst.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Het Young IT Programme biedt je een inhoudelijk uitdagende functie waarbij je 18 maanden je werk combineert met opleidingen en trainingen. In de eerste week maak je niet alleen kennis met je nieuwe collega’s en medestarters, maar leer je ook hoe de organisatie eruitziet. Meteen daarna ga je aan de slag met je eigen werkzaamheden, waarbij je hulp krijgt van je leidinggevende en collega’s. Vervolgens volg je naast je werk opleidingen gericht op zowel inhoud als persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van je startrichting en ervaring, volg je bijvoorbeeld een opleiding in Agile of SCRUM en verdiep je je in de Essentials van Business Analyse of Solutions Design. Welke functie het beste bij je past, bespreken we voordat je begint. Waar je ook terechtkomt: er moet ontzettend veel gebeuren. We zoeken kandidaten voor de o.a. de volgende functies:

 • Business Analyst: Spreekt zowel de taal van IT als van de Business. Bedenkt bij een vraag van de business welke IT oplossingen mogelijk zouden zijn.
 • Solution Designer: Bedenkt wat technisch gezien de meest slimme manier is om een IT oplossing vorm te geven. Maakt een ontwerp dat een van onze leveranciers vervolgens kan gaan bouwen.
 • Functioneel Beheerder: Is verantwoordelijk voor het functioneren van een of meerdere IT applicaties en verzorgt oplossingen bij problemen. Begrijpt de impact van veranderingen in een systeem en adviseert daarin.
 • Project/Business Officer: Is onderdeel van de coördinatie van grote IT projecten. Maakt de voortgang inzichtelijk en zorgt ervoor dat betrokken partijen tijdig en volgens afspraak hun acties nakomen.
 • Information Security Analyst: Analyseert uiteenlopende bronnen op zoek naar informatie die kan wijzen op criminele of anderszins ongewenste activiteiten. Initieert verbetervoorstellen om de rest van de wereld een stap voor te blijven.
 • Data Scientist: Met je gedegen Machine Learning, Statistiek kennis en creatieve geest help je de organisatie vandaag data gedreven oplossingen te vinden die morgen nodig zijn.


Je werkomgeving

IT bij ABN AMRO kent verschillende disciplines die niet alleen gericht zijn op de Nederlandse markt, maar ook op de 20 andere landen waarin wij actief zijn.

Zo zijn er specialisten die zich bezig houden met het ontwerpen van state of the art IT- systemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan onze betaal-app voor particuliere klanten, maar ook aan de systemen waarmee zakelijke klanten online handelen op de internationale valuta- en geldmarkt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door vernuftige back-end systemen.

Daarnaast zijn er de collega’s die alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat onze systemen ieder moment van de dag beschikbaar zijn. Indien nodig lossen zij razendsnel problemen op, zodat dit nooit ten koste gaat van de klantbediening. Tevens wordt mogelijk gemaakt dat onze IT oplossingen draaien op de meest duurzame en betrouwbare infrastructuur.

Uiteraard is information security ook een belangrijk onderwerp. De gegevens van de klant zijn veilig bij onze bank. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat die veiligheid gewaarborgd is en blijft.

Je profiel

Je hebt sterke affiniteit met IT en belangstelling voor de financiële wereld. Je snapt bovendien dat we midden in de samenleving staan, en dat alles wat we doen bedoeld is om onze klanten beter te helpen. Je volgt de maatschappelijke, financiële en IT-ontwikkelingen op de voet en staat open voor nieuwe ideeën. Heb je die zelf, dan ben je niet bang om ze overtuigend naar voren te brengen. Soms krijg je tegengas, want we zijn een grote organisatie met veel belangen. Ook om je ideeën verder aan te scherpen. Maar als je ergens in gelooft, zet je door om je doelen te bereiken.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Afgeronde opleiding op universitair of hbo-niveau, bij voorkeur bedrijfskundig of IT-gerelateerd;
 • Maximaal vier jaar werkervaring in een IT-gerelateerde werkomgeving;
 • Drive en ambitie om je persoonlijk en inhoudelijk snel te ontwikkelen;
 • Continu willen verbeteren en veranderen;
 • Sterk in samenwerken, netwerken en overtuigen.

We bieden

Vast staat dat je vanaf de eerste dag een volwaardig lid van ons team bent, waarin je alle ruimte krijgt om jezelf persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen. Daarnaast krijg je een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket van employee benefits. Hiermee kun je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden bepalen. Daarnaast heb je de vrijheid om flexibel te werken.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Geef meteen in je motivatiebrief aan naar welke IT functie je voorkeur uit gaat!

Je kunt het hele jaar door solliciteren én starten in een functie. In 2017 zijn er drie centrale kick-off momenten, waar je samen met jouw Young IT collega's een introductieweek volgt.

Introductieweek 2017:
Februari, september en november (de definitieve data wordt binnenkort gecommuniceerd)

Stap 1: CV, cijferlijsten en motivatiebrief
Je ontvangt na jouw sollicitatie binnen 10 werkdagen een reactie of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde; de capaciteitentest. Je cijferlijst kun je sturen door deze toe te voegen aan je CV of motivatiebrief en te uploaden als één bestand.
Stap 2: Online Capaciteitentest
Zodra je wordt uitgenodigd om de online capaciteitentest te maken, heb je 3 dagen de tijd om deze af te ronden. Deze capaciteitentest bestaat uit cijferreeksen, figuurreeksen en matrices. Binnen enkele dagen na het maken van de online capaciteitentest hoor je van ons of je door bent naar de volgende ronde; het sollicitatiegesprek.
Stap 3: Sollicitatiegesprek
Na het behalen van de online capaciteitentest word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met een recruiter en iemand uit de business op het kantoor van ABN AMRO. Na afloop van het gesprek wordt steekproefsgewijs een hertest (verkorte capaciteitentest) afgenomen.

Neem voor meer informatie contact op met onze Graduate Recruiter Stephanie van Heusden via 06-42803221 of stuur een mail naar: Young.IT.Programme@nl.abnamro.com