Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures

Young Professional Data & Analytics

Startdatum: februari, april, mei, september en oktober 2019

Als Young Professional Data & Analytics leiden we je op tot kennisdrager op het gebied van Data & Analytics (big data). In dit jaar ga jij je ontwikkelen tot Data Scientist, Data Consultant, Data Engineer of Data Analist. Je bijt je vast in grote datasets en buigt data om tot bruikbare informatie. Werkzaamheden waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld het koppelen van verschillende datasystemen waarbij je waarde weet toe te voegen aan organisaties. Je gaat praktijkervaring op doen door datamanagement strategisch toe te passen op het gebied van Operational Excellence, Productleadership, Customer Intimicy of Risk & Fraud. Je begeleidt samen met collega´s de klant in één of meerdere van de fases van onze Customer Journey Datamanagement. Bijvoorbeeld in de strategie fase waar je voor de klant het data landschap in kaart brengt en daar ook de stakeholders bij betrekt. Of in de Ontwerpfase waarin je je technische vaardigheden toepast om de klant te laten zien hoe het datalandschap er uit komt te zien.

Welke groeimogelijkheden krijg jij als Young Professional Data & Analytics?

Jouw loopbaan bij KPN ICT Consulting start met het eenjarig opleidingsjaar. Een jaar vol trainingen, cursussen én praktijkervaring bij de klant. Je begint met een uitgebreid en geheel verzorgd introductietraject waarna je direct aan de slag kan op een project bij de klant. Gedurende het hele programma blijf je je ontwikkelen door middel van verschillende vakinhoudelijke, business en soft skills trainingen en workshops. Door de kennissessies die we organiseren blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied Data & Analytics. Samen met de andere consultants blijf je elkaar uitdagen om de grootste waarde toe te blijven voegen aan de klant en voorop te blijven lopen in de nieuwste innovaties.

In dit intensieve jaar leer je onze organisatie en je collega's goed kennen. Maar nog belangrijker, je leert jezelf, je sterktes en ontwikkelpunten goed kennen, waardoor je een vliegende stap kunt maken in het richting geven van je carrière.

Om te excelleren als technisch specialist in Data & Analytics heb je de nodige ICT kennis en ervaring nodig. Niet alleen op het gebied van Datamanagement. Gedurende het opleidingsjaar zal je werkervaring opdoen op de portfolio's Digital Workspace, Internet of Things en Cloud & Datacenter. Zo ben jij in staat de multidisciplinaire wereld van Data & Analytics je eigen te maken.

Bij KPN ICT Consulting realiseren wij ons dat niet elke starter op de arbeidsmarkt een duidelijke beeld heeft van zijn of haar carrièrepad. Om deze reden besteden wij tijdens de selectie periode maar ook tijdens het gehele traject veel aandacht aan jouw persoonlijke wensen, ambities en ontwikkelmogelijkheden. Hierdoor word je gestimuleerd om de juiste kennis en netwerk op te bouwen waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

KPN ICT Consulting en Data & Analytics

KPN ICT Consulting is hét ICT-adviesbedrijf van KPN. Wij verbinden de mogelijkheden van ICT met de mensen, doelen en drijfveren van organisaties. Zodat zij vandaag én morgen succesvol zijn. Wij zijn sterk in ICT en snappen hoe een organisatie werkt. Samen helpen wij bedrijven, instellingen en overheden het maximale uit ICT te halen. Zo functioneren zij soepel, veilig en zeker en kunnen ze blijven vernieuwen. ICT gaat niet alleen over bits en bytes, maar vooral om mensen. Onze professionals weten dat. Soms een tikje eigenwijs, met de nieuwste inzichten en altijd mensgericht. Wij zorgen dat organisaties klaar zijn voor de toekomst.

We zien onze mensen als meer dan werknemer en investeren daar ook in. KPN ICT Consulting stelt zich tot doel de meest aantrekkelijke werkgever te zijn voor gedreven professionals. Daarbij heeft KPN "Het Nieuwe Werken" geïmplementeerd, dit biedt mogelijkheden om een work/life balance te vinden die bij jou past. Daarnaast organiseren we ook dingen als de donderdagmiddagborrel, een nieuwjaarsfeest en het jaarlijkse strandfeest, gewoon omdat we dat leuk vinden.

Data & Analytics is één van de vier doelportfolios van KPN ICT Consulting.

KPN ICT Consulting de gids in de nieuwe wereld voor veel grootzakelijke klanten van KPN, zoals bijvoorbeeld aan Fokker, Rijksoverheid, NS, KNSB, Enexis, Visser & Smit Hanab en vele anderen. Zo loopt er bij een van de klanten een traject waarbij we een data management platform leveren op basis van Hadoop en Hortonworks. Samen met de klant werken we een usecase uit, en zijn we een partner in de analyse en modellering van de data. Ook voeren wij smart building projecten uit, zijn wij betrokken bij de "connected cow" en ontwikkelen wij predictive maintenance modellen voor onze klanten.

Wie ben jij?

 • Een afgeronde HBO/WO studie met een sterke link met Data Science, Computer Science, Informatica, Kunstmatige Intelligentie, Wiskunde of gerelateerd.
 • Ervaring met Python, R, SQL, of andere programmeerskills.
 • Interesse in Hadoop, Hortonworks en MarkLogic;
 • Interesse in Datamanagement en (complexe) toepassingen van Big Data;
 • Interesse in Business Intelligence en Datamining;
 • Interesse in data storage en datamanagement;
 • Interesse in het werken volgens Scrum en Agile methodiek;

Herken jij jezelf in de volgende eigenschappen?

 • Nieuwsgierig
 • Inleven in de klant
 • Resultaatgericht
 • Teamwerker
 • Toont eigenaarschap
 • Energiek en bevlogen

Wat bieden wij jou als Young Professional Data & Analytics

 • Een warm welkom met introductie bij KPN ICT Consulting zodat jij onze organisatie goed leert kennen;
 • Een laptop en een telefoon;
 • De mogelijkheid tot thuiswerken, in overleg met jouw manager;
 • Een salaris van 2420,- euro
 • CAO Budget 12,5% (incl 8% vakantiegeld)
 • Lease-auto en NS Business card
 • Een flink jaarlijks opleidingsbudget wat meer wordt als je het opmaakt
 • Carriere coach binnen KPN
 • Collectieve Zorgverzekering
 • Pensioenfonds KPN
 • Variabele beloning
 • Direct (en gratis) lid van onze zeer actieve personeelsvereniging (met korting op dagjes uit,(sport-)evenementen, kleding, etc)
 • Kortingsregeling van 50% op een groot aantal door KPN te bepalen eigen producten van het KPN merk

Deze voorwaarden horen bij een fulltime dienstverband van 40 uur.

Meer informatie of solliciteren?

Herken jij jezelf direct in het bovenstaande profiel? Reageer dan snel en stuur jouw sollicitatie met jouw enthousiaste motivatiebrief en creatieve CV nu door! Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sjoerd Pilon, Corporate Recruiter, sjoerd.pilon@kpn.com.

Screening is onderdeel van het sollicitatieproces van KPN ICT Consulting. Een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kernwoorden: #BigData #datamanagement #Hadoop #SQL #NOSQL #Python #Ranger #Knox #R #Kafka #Nifi #Spark #Hortonworks #dataarchitect #DataEngineer #datascientist #datasets #Dataanalist #BI #Businessintelligence #trainee #youngprofessional #afgestudeerd #afstuderen #starter #traineeship #digitaletransformatie #machinelearning #artificialintelligence #innovatie #sterkinict #hetnieuwewerken #smartbuilding #smartcities