Gaat jouw hart sneller kloppen van uitdagende financiële vraagstukken? Je hebt een interesse in banking en wil graag meteen van start! Met jouw analytische kwaliteiten in combinatie met sterk ontwikkelde mensenkennis heb je het voor het kiezen. Maar welk carrière pad kies jij? Kom bij de Rabobank! Ons nieuwe Young Professional Program Corporate Banking helpt je de beste versie van jezelf te worden binnen onze Financial Recovery & Restructuring, Bedrijven en Wholesale afdelingen. Bij een bank die zich verantwoordelijk voelt voor de maatschappij en voor haar klanten. We bieden jou alle ruimte om het verschil te maken terwijl je belangrijke vaardigheden opdoet.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Als Young Professional Financial Recovery & Restructuring (FR&R) vervul jij de rol van Specialist Intensieve Begeleiding en leer jij hoe je klanten in financiële moeilijkheden kunt begeleiden naar een gezond commercieel perspectief. Door intensief samen te werken met jouw collega’s werk je oplossingsgericht toe naar een oplossing voor klanten met complexe problemen. Uiteindelijk bepaal jij zelf of de klant teruggaat naar regulier beheer of zal overgaan naar de afdeling Afbouw & Insolventie.
 • Als Young Professional Bedrijven leer jij meer over onze Nederlandse grootzakelijke klanten. Bij Bedrijven heb je de mogelijkheid om verschillende rollen te zien zoals financieringsspecialist, Factoring Support Officer of Support Officer Lease. Rollen waarbij jij je in de materie kan verdiepen, veel klantencontact zult hebben en de klant helpt om strategische plannen te realiseren.
 • Als Young Professional Wholesale bieden we startfuncties binnen het Wholesale domein van de Rabobank en kun jij starten als Associate bij Corporate Clients waar je samen met een Relatiemanager een portefeuille beheert van onze grootste klanten! Ook kun je aan de slag als Analyst bij Sector Banking waar je samen met de Senior Banker verantwoordelijk bent voor een klantenportefeuille in Nederland of word je opgeleid tot Analist binnen Acquisition Finance.

De keuze is aan jou!

Binnen dit programma heb je de mogelijkheid om je carrière te kickstarten binnen het domein naar jouw keuze. Jouw voorkeur voor het domein en/of rol kan je opnemen in jouw motivatiebrief. De afdeling leidt je op in je functie en gaat jou helpen een specialist te worden in jouw vakgebied. Daarnaast hou jij je bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ook bouw jij aan een breed netwerk binnen de bank en krijg jij een duidelijk beeld van het domein waarin je werkt. Door middel van een nauwe samenwerking binnen je team en toepassing van jouw kennis verrijk je de klant, de Rabobank en natuurlijk ook jezelf.

ReSet your perceptions

Heb je er weleens bij stilgestaan, dat je bij onze bank kunt bijdragen aan een betere wereld en vanaf dag 1 impact kunt hebben? Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor meer dan 8,5 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Maar we nemen ook onze verantwoordelijkheid voor de samenleving heel serieus. Dit doen we op 101 manieren. Heel concreet, zoals:

Via ons driejaren programma Kickstart Food gebruiken we onze kennis, netwerken en financiële oplossingen om onze klanten en partners te ondersteunen die werken aan het verbeteren van de ecologische en sociale duurzaamheid van de voedsel- en landbouwsector.
Rabobank probeer te voorkomen dat mensen in de problemen komen, bijvoorbeeld bij een klant die aan de ene kant goed aan zijn of haar betaalverplichtingen voldoet, maar aan de andere kant frequent een creditcard gebruikt om geld mee te pinnen. "Dat zijn dingen die er mogelijk op kunnen wijzen dat er toch iets aan de hand is, ook al komt iemand z’n betalingsverplichtingen verder goed na. We willen gewoon voorkomen dat mensen in de problemen komen"
Rabobank is al sinds 2007 klimaatneutraal. We zetten ons elke dag in om een duurzamere leefomgeving te creëren. We stimuleren collega’s met het openbaar vervoer naar kantoor te komen en gebruiken groene energie.
ReThink the start of your career

Haal alles uit jezelf bij de Rabobank. Ons Young Professional Program Corporate Banking biedt jou de kans om jezelf in anderhalf jaar te ontwikkelen tot expert binnen FR&R, Bedrijven of Wholesale. Samen met andere Young Professionals ga jij de eerste stappen binnen jouw carrière zetten. Naast de begeleiding vanuit jouw collega’s op de afdeling word je bijgestaan door een mentor buiten de afdeling.

Ga bijvoorbeeld aan de slag binnen het grootzakelijke domein, als financieringsspecialist, transaction banker of sector specialist. Inhoudelijke sessies met experts geven je verdiepende kennis. Trainingen helpen je om persoonlijk te groeien. Dit doe je samen met trainees en young professionals binnen de bank – met als doel jou een nog beter en breder netwerk te kunnen bieden.

ReAct on new chances

Grijp jij deze kans met beide handen aan? Jouw talenten en persoonlijkheid maken je bijzonder. Daarom pas jij bij de Rabobank. Het spreekt voor zich dat klantgerichtheid, analytisch vermogen en met weerstand om kunnen gaan onmisbaar zijn voor een Young Professional Corporate Banking. Daarbovenop is het belangrijk dat je alles op onderstaande checklist herkent:

 • Je hebt een wo-diploma in Finance, (Bedrijfs-) Economie, Juridisch, Technisch of Data gerelateerde richting én sterke affiniteit met het bankwezen.
 • Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voor de vacatures bij FR&R en Bedrijven.
 • Je bent een stevige gesprekspartner en goed in zowel intern als extern netwerken, duidelijk in je communicatie en je kunt je goed inleven in de klant.
 • Je bent emotioneel intelligent, hebt een goede oordeelsvorming, bent besluitvaardig en kunt goed omgaan met veranderingen in klantbediening.
 • Je bent ondernemend, creatief, toont initiatief en bent zelfstandig maar ook goed in samenwerken.

ReCeive the best

Wil jij de beste versie van jezelf worden? Wij helpen je hier graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen, helpen je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kan groeien als professional. Daarbovenop kan je bij ons (o.b.v. een 36-urige werkweek) ook rekenen op:

 • een bruto maandsalaris vanaf€ 2.750,- op basis van 36 uur.
 • een dertiende maand en vakantiegeld.
 • een Employee Benefit Budget van 9% van je salaris. Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen, een extra storting in je pensioen of zelfs het maandelijks laten uitbetalen van dit budget.
 • 100% vergoeding van woon- werkverkeer als je met OV reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een woon- werkverkeervergoeding.
 • een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

Laten we kennismaken

Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken als Young Professional Corporate Banking? En zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature.

Handig om te weten:

 • Solliciteren kan tot en met 3 februari 2020. Reageer via de “Solliciteer nu” button. Let op: graag zowel je cv als je motivatiebrief uploaden in hetzelfde veld in het sollicitatieformulier.
 • Na een cv selectie zijn een assessment, interview en selectiedag onderdeel van de sollicitatieprocedure. De selectiedagen vinden plaats op:
 • Simone Lasseur beantwoordt met plezier vragen over de sollicitatieprocedure via 06 – 82 48 39 69 of via Simone.Lasseur@rabobank.nl
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
 • Voor deze vacature maakt een individueel assessment deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link.
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we heel benieuwd naar wie jíj bent!