De Lokale Banken binnen de onderstaande regio's bieden het Young Professional Program aan: 

ReView your opportunities

De wereld ligt voor je open, je kunt alle kanten op. Met je inhoudelijke kennis op je vakgebied, servicegerichtheid, je slimme aanpak van complexe problemen en omdat je het leuk vindt om met mensen samen te werken, heb je het voor het kiezen. Maar welk carrièrepad kies jij? Kom bij de Rabobank! Ons Traineeship Lokale Banken helpt je uit te blinken in je vak en jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak. Bij een bank die zich verantwoordelijk voelt voor de maatschappij en voor haar klanten. Een werkgever die jou alle ruimte biedt om het verschil te maken en de beste versie van jezelf te worden.

Om een beter beeld te krijgen van het werken bij een lokale bank binnen onze organisatie, laten we je kennismaken met verschillende afdelingen op diverse locaties binnen een kring (regio). Zo werk je onder andere voor Particulieren, Zakelijke Klanten en in specialistenteams. Lokale banken werken nauw samen met ons hoofdkantoor in Utrecht, dus laten we je ook ervaren hoe het is om hier te werken.

Tijdens het programma werk je op tenminste drie verschillende afdelingen van een lokale bank of specialistenteam. Altijd met de klant als uitgangspunt. Zo adviseer je bijvoorbeeld particuliere en zakelijk klanten over financiële producten of ondersteun je de accountmanagers in de specialistenteams. Daarnaast werk je aan een opdracht. Dat kan bijvoorbeeld een marktonderzoek zijn of een klantanalyse. De totale duur van dit programma is anderhalf jaar, waarin je iedere vijf maanden van plek en opdracht wisselt. Zo ben je in korte tijd helemaal klaar voor een mooie volgende loopbaanstap binnen de lokale Rabobank en word je als community banker het gezicht van onze bank in de regio!

ReSet your perceptions

Werken bij een bank is misschien niet het eerste waaraan je denkt. Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat je juist bij onze bank kunt bijdragen aan een betere wereld en vanaf dag 1 impact kunt maken? Bijvoorbeeld door vanuit jouw frisse kijk op de bank met nieuwe ideeën te komen. Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor meer dan 8,5 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Maar we nemen ook onze verantwoordelijkheid voor de samenleving heel serieus. Dit doen we op 101 manieren, zoals:

Als sponsor van Kunstbende en Lowlands laten we zien dat cultuur in onze ogen van grote maatschappelijke waarde is.
In een project met Humanitas helpen we mensen met financiële problemen hun thuisadministratie op orde te krijgen.
Rabobank is partner van NOC*NSF/TeamNL. De (paralympische) sporthelden van TeamNL inspireren miljoenen mensen die in clubverband sporten. Zij onderschrijven de boodschap dat de vereniging vaak het beginpunt is van een mooie carrière en laten zien wat een club je kan brengen.
Verrassend? Dat is de Rabobank.

ReThink the start of your career

Haal alles uit jezelf bij de Rabobank. Ons Traineeship Lokale Banken biedt jou de kans om jezelf in anderhalf jaar te ontwikkelen tot expert bij een lokale bank binnen de Rabobank. Dat doe je samen in een groep met andere Trainees. Daarbij helpt je buddy, een senior collega, je je eigen weg te vinden binnen de bank en bestaat jouw vangnet uit coaching door een talent manager en begeleiding door een mentor.

Bij de Rabobank kennen we 14 kringen. Samenwerkingsverbanden tussen lokale banken, om efficiënt te werken en gemeenschappelijke doelen te realiseren. In onze kring, de kring Midden-Nederland, werken we samen met 8 lokale banken (o.a. in Amersfoort, Barneveld, Hilversum, Nijkerk, Utrecht, Woerden, IJsselstein en Zeist) die worden ondersteund door één specialistenteam. In dit team vind je allerlei expertises die er voor zorgen dat we onze klanten optimaal bedienen, privacy en kunde blijvend kunnen waarborgen én we de wereld om ons heen verbinden en verbeteren met veel maatschappelijke initiatieven. Wanneer je werkt in de kring leer je dan ook een netwerk te ontwikkelen, in te zetten en te weten bij welke bank je op commercieel én maatschappelijk vlak het verschil kan maken!

Wiebe van Veen, onze huidige trainee, omschrijft het als volgt:

Het traineeprogramma lokale banken is voor mij vooralsnog de perfecte start van mijn carrière. Een fijne mix tussen op vele locaties en afdelingen mogen kijken, uitvinden waar je krachten liggen en uitdaging in super interessante projecten. Zo krijg je de tijd en de ruimte voor een mooie start van je carrière bij de Rabobank!

ReAct on new chances

Grijp jij deze kans met beide handen aan? Jouw talenten en persoonlijkheid maken je bijzonder. Daarom pas jij bij de Rabobank. Zeker als je ook nog eens klantgericht bent en graag samenwerkt, creatief, vasthoudend en gefocust bent en het enthousiasme hebt om het maximale uit jezelf te halen. Daarbovenop is het belangrijk dat je dit in je bagage hebt:

een hbo- of wo-diploma, bijvoorbeeld Commerciële Economie, Bedrijfseconomie, Food & Agri, Financial Services, of Hospitality;
ongeveer 0 tot 2 jaar werkervaring;
uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
wonend in het werkgebied;
maatschappelijke betrokkenheid, aantoonbaar doordat je bijvoorbeeld nevenactiviteiten verricht.
Meld je nu aan voor het Traineeship Lokale Banken en versterk ons per 1 april 2020, zodat jij de community bankier wordt!

ReCeive the best

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen, en helpen we je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kunt groeien als Trainee. Daarbovenop kun je bij ons (op basis van een 36-urige werkweek) ook rekenen op:

  • een startsalaris van ongeveer €2.500,- bruto per maand;
  • een 13de maand en vakantiegeld;
  • een Employee Benefit Budget (8% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen, een extra storting in je pensioen of zelfs het maandelijks laten uitbetalen van dit budget;
  • een persoonlijk budget dat je kunt besteden aan activiteiten gericht op jouw ontwikkeling en loopbaan;
  • 100% vergoeding van woon-werkverkeer als je met het openbaar vervoer reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een tegemoetkoming woon-werkverkeer;
  • een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

Let’s connect!

Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken als Trainee? En zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature.

Handig om te weten:

Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature dan kun je die stellen aan Corrine Dokter (HR Professional) via 06-53 33 74 89 of via corrine.dokter@rabobank.nl. Vragen over de sollicitatieprocedure, kun je stellen aan Saskia Dorresteijn (recruiter) via 06 – 20 40 65 71 of via Saskia.dorresteijn@rabobank.nl.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screeningprocedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.

Als je op basis van je motivatiebrief en cv wordt geselecteerd, nodigen we je uit voor diverse tests.
Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons een nog betere bank te zijn.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!