Het Young Professional Programme IT - voor ambitieuze IT-starters!

Wil jij jouw IT carrière met een vliegende start beginnen? Wil je het beste uit jezelf en uit anderen halen? Dan is het Young Professional Programme IT iets voor jou. Wij zoeken starters met een IT- of bèta-achtergrond die zich persoonlijk en vaktechnisch willen ontwikkelen; vernieuwende Young Professionals die net als wij het verschil willen maken.

Het programma

Het Young Professional Programme IT duurt 1,5 jaar. Je werkt 4 dagen in een functie. Een aantal mogelijkheden zijn: Operations Engineer, Software Engineer, Business analyst en Consultant Servicedesk. Gemiddeld 1 dag in de week staat volledig in het teken van jouw persoonlijke en professionele groei. Je ontdekt waar je talenten liggen en krijgt alle ruimte om deze te ontwikkelen. Naast vakinhoudelijke trainingen (zoals Lean, Agile, ITIL & Prince2) volg je workshops, die zijn gericht op je persoonlijke groei (bijvoorbeeld feedback geven en overtuigen). Samen met de andere Young Professionals werk je tijdens het programma aan twee Business Challenges, waarin je voor de klant een innovatieve oplossing bedenkt voor complexe problemen. Verder leer je van ervaren collega’s op de afdeling, maar ook van andere Young Professionals.

Gedurende het programma krijg je alle kans om je te specialiseren en te verdiepen in je vakgebied. Je bent betrokken bij uitdagende projecten, je bijt je vast in ingewikkelde gebruikersproblemen van onze klanten of je zorgt er samen met je team voor dat het eindproduct wordt geperfectioneerd.

Onze organisatie

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag die actief is op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening, de internationale focus ligt vooral op de food- en agribusiness. We hebben in totaal ongeveer 47.000 werknemers in 40 landen.
IT bij de Rabobank zorgt dat onze particuliere en zakelijke klanten, overal ter wereld, ieder moment van de dag hun bankzaken snel, eenvoudig en veilig kunnen regelen. Daarnaast wordt ook de gehele Rabobank Groep met IT-diensten ondersteund. IT bij de Rabobank streeft continu naar een nog meer doelgerichte en efficiënte dienstverlening. Dit vormt een grote uitdaging voor onze IT-ers.
Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. We blijven je ook na het Young Professional Programme IT stimuleren en begeleiden in je verdere groei binnen de IT en Rabobank. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat we door ons continu te ontwikkelen - als mens en als professionals - de meeste impact kunnen hebben voor klanten, elkaar en de wereld om ons heen.

Wij vragen

 • Je hebt bij voorkeur een IT- of andere bètaopleiding afgerond op hbo- of wo-niveau en maximaal één jaar werkervaring
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met IT en IT-vraagstukken
 • Je bent ondernemend, leergierig en hebt een sterk analytisch vermogen
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is
 • Samenwerken vind je vanzelfsprekend en je weet anderen te inspireren en te overtuigen van jouw vernieuwende ideeën
 • De verbinding leggen tussen een diverse club van collega’s gaat je makkelijk af en de behoeften van de klant zet je altijd centraal

Wij bieden

 • Een uitdagende IT-startersfunctie binnen een collegiale werkomgeving
 • Een intensief ontwikkeltraject op persoonlijk en professioneel vlak
 • Begeleiding door senior management en talent coaches
 • Alle ruimte en mogelijkheden om door te groeien binnen de IT
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Het flexibele werken, creëer zelf de balans tussen werk en privé

Aanvullende informatie

Onder het Young Professional Programme IT vallen verschillende startfuncties. Je kunt starten als Operations Engineer en Software Engineer, maar bijvoorbeeld ook als service desk consultant of business analist. Tijdens de sollicitatieprocedure kijk je samen met de recruiter en de betrokken managers welke functie het beste bij jou past. Heb je al een idee wat je aanspreekt, geef dat dan aan in je sollicitatie.

Met vragen over de procedure kun je terecht bij recruiter Marieke Merkelbach, via 06-23419322 of Marieke.Merkelbach@rabobank.com

Het Young Professional Programme IT start op 1 april 2017, waarbij het ook mogelijk is om al vóór de startdatum in een functie te beginnen.

Solliciteren

Herken je jezelf in het profiel van de ambitieuze IT-er en wil je bijdragen aan het realiseren van de ambities van de Rabobank? Reageer dan via de link bovenaan deze pagina en overtuig ons van je kwaliteiten. Je motivatie en CV kun je richten aan Rabobankrecruiter Nienke van Kooten.

Of lees de verhalen van collega's die jou voorgingen:

Coen van Herpen
Coen van Herpen is 28 jaar en werkt sinds april 2013 bij de Rabobank als Applicatiebeheerder binnen het Young Professional Programme IT. Coen vindt ICT bij de Rabobank heel divers en innovatief. Hij geniet ervan hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Jos Boer
Jos Boer is 27 jaar oud en is, na zijn scriptie bij de Rabobank te hebben geschreven, sinds september 2012 werkzaam als Junior Technisch Projectleider binnen het Young Professional Programme IT. Jos is gefascineerd door de complexiteit van de ICT binnen de Rabobank.

Rienk van Ommen
Rienk van Ommen is 26 jaar en werkt sinds april 2013 bij de Rabobank als Business Analist bij ADM Financieren Bedrijven, de afdeling die ICT ondersteuning biedt met de focus op bedrijfsfinancieringen voor zakelijke klanten. Rienk ziet de ICT-omgeving bij de Rabobank als complex en uniek.

Robert Rap
Robert Rap is 29 jaar en werkt sinds april 2013 bij de Rabobank als Applicatie Beheerder Siebel binnen het Young Professional Programme IT. Hij waardeert dat hij binnen het Young Professional Programme IT de kans heeft gekregen om zichzelf beter te leren kennen.