Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk?
In mijn werkzaamheden binnen PwC kan ik actief nadenken over en bijdragen aan de arbeidsmarkt van de toekomst. Daarbij kijken we onder andere naar hoe werkgevers met hun personeelsbestand om kunnen gaan en de arbeidsvoorwaarden zo in kunnen richten dat zij een positieve impact hebben op de ESG-vragen van deze tijd, met een nadruk op de sociale belangen.

'Mijn functie is heel divers, zowel qua onderwerpen als qua werkzaamheden.' - Suzette Tannemaat - Senior associate Employment law

Hoe ben je bij PwC terechtgekomen en wat doe je precies?
Tijdens mijn master Arbeids- en ondernemingsrecht hoorde ik van een medestudent dat hij werkstudent was bij PwC op de afdeling Employment Law van PwC. Ik vond het zo leuk klinken dat ik een mailtje heb gestuurd naar een van de partners, Yvette. Ik mocht op gesprek komen en het klikte meteen. Ik heb eerst een aantal maanden als werkstudent gewerkt binnen het team Employment law. Vervolgens kwam er een vacature vrij voor de functie Consultant Employment Law/Deals and Transformations.

Waarom heb je voor deze functie gekozen?
Omdat de functie heel divers is. Zowel qua onderwerpen als qua werkzaamheden. Zo ben je betrokken bij kleine vragen over de dagelijkse gang van zaken in een onderneming ("hoe begeleid ik mijn zieke werknemer"), tot grote fusies en overnames. Hierbij kijk je niet alleen juridisch naar een vraagstuk, maar ook de uitwerking op werknemers. We helpen ook met de implementatie van deze adviezen. Bovendien vind ik het erg leuk dat adviezen praktisch zijn. Wat heeft de klant er nou precies aan en wat raadt je aan in dit concrete geval? We denken actief na hoe de werknemers betrokken blijven.

'Ik ben betrokken bij kleine vragen over de dagelijkse gang van zaken in een onderneming tot grote fusies en overnames.'

Wat is jouw (studie)achtergrond?
Ik heb eerst de bachelor Sociologie aan de UvA afgerond met een specialisatie in arbeid en organisaties. Daarna heb ik een schakeltraject gevolgd naar de master Arbeids- en ondernemingsrecht. Ik heb daarnaast stagegelopen bij de Sociaaleconomische Raad. Daar was ik betrokken bij het opstellen van adviezen aan de regering en het overleg in de Nederlandse polder.
Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?
Een werkdag kan bestaan uit verschillende kleine vragen beantwoorden, maar ook uit samen aan een groot project werken. Ik kan mij bezighouden met arbeidsrechtelijke, HR en aanverwante vraagstukken in een transformatie context. Denk hierbij aan reorganisaties en overnames. Ik adviseer over (collectief) ontslagrecht, arbeidsvoorwaarden, WOR, overgang van onderneming en cao-recht. Dit vergt zowel coördinerende, adviserende en uitvoerende werkzaamheden.

'Doordat ik met veel verschillende onderwerpen te maken krijg, kan ik mij op veel vlakken ontwikkelen en doorgroeien.'

Wat vind je leuk aan je werk?
Dat ik met veel verschillende onderwerpen te maken krijg en mij daardoor op veel vlakken kan ontwikkelen en kan doorgroeien. Bovendien zijn er veel mogelijkheden binnen PwC. Er wordt geluisterd naar wat je leuk vindt en waar je interesses liggen.

Wie ben je in je vrije tijd?
Ik woon in Amsterdam en houd erg van de terrassen, grachten en parken. . Het liefst zit ik in de zomer met een biertje in het park. Verder vind ik het leuk om te sporten en tennis ik met vriend(inn)en. Ik ben geïnteresseerd in het nieuws en wat er in de politiek gebeurt.

Vertel iets over je team/samenwerking/collega’s/de open cultuur bij PwC?
Op de afdeling Legal werken ongeveer tachtig mensen. Doordat je samen op de afdeling zit leer je elkaar goed kennen en voel je je niet een klein poppetje binnen het grote PwC. In het Employment Law team zitten we ongeveer met elf mensen. We zijn een jong team. Doordat er veel sociale activiteiten zijn leer je ook snel veel collega’s kennen. Ik kan makkelijk bij iedereen naar binnen lopen en vragen stellen.

Is er binnen PwC ruimte voor persoonlijke groei/ontwikkeling?
In het eerste jaar dat je binnen PwC Legal begint start je met de Beroepsopleiding voor Bedrijfsjuristen aan de Radboud Universiteit. HiVerder zijn er veel trainingen en cursussen om je professioneel te ontwikkelen en je skills te verbeteren. Ook krijg je de ruimte om je breder van je eigen vakgebied te ontwikkelen op een manier die jou van toegevoegde waarde lijkt. Dat is erg waardevol.

Kun je iets zeggen over de waardering/erkenning voor jouw werk binnen PwC?
Er is veel ruimte voor feedback. Je bespreekt regelmatig met elkaar wat er goed is gegaan en waar er ruimte is voor verbetering. Hier leer je veel van.

Wat kan je zeggen over de flexibiliteit/work-life balance bij PwC?
Deze is goed geregeld binnen PwC. Er wordt naar een eerlijke verdeling van het werk en een goede work-life balance. Je krijgt ook de ruimte om je agenda zelf in te delen.

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?
Je werkt hier in een internationale en multidsciplinaire omgeving. Dat maakt het werk divers en uitdagend. De open cultuur en goede werksfeer maken het extra leuk om hier te werken!