Tessa werkt op de kop af nu twee jaar bij PwC. Met haar technische achtergrond had ze van tevoren niet gedacht bij een bedrijf zoals PwC te gaan werken, toch blijkt het tegendeel waar. ’’Met name het analytische deel van mijn werk in combinatie met het werken met klanten en collega’s vind ik ontzettend leuk aan werken bij PwC’’.

’’Als Senior Associate werk ik mee aan projecten voor verschillende klanten. Op deze manier heb ik al veel bedrijven van binnen mogen zien en daar leer ik enorm veel van. Zo heb ik vraagstukken van energiebedrijven, bedrijven in de financiële sector maar bijvoorbeeld ook van ziekenhuizen behandeld. Het leuke is om deze bedrijven binnen te stappen, te leren begrijpen hoe het reilen en zeilen gaat en om vervolgens het probleem dat speelt op te lossen en met een goed advies te komen.’’

’’Ik krijg ook tijd en ruimte om me verder te kunnen ontwikkelen. Zo mocht ik deze zomer een pro bono project doen waarbij ik zelf op zoek mocht naar een organisatie waar ik het businessplan van onder de loep mocht nemen. Deze organisatie bouwt noodhospitalen in rampgebieden zoals vluchtelingenkampen. Met het plan dat ik had opgesteld, is de organisatie in staat om meer impact te maken. Ontzettend mooi om hier een bijdrage aan te mogen leveren’’.

’’De cultuur is heel divers bij PwC.’’

’’De cultuur bij PwC is heel divers. Er werken veel mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Hier leer ik elke dag weer van en is echt een pluspunt aan mijn werk’’.