Wist je dat ...

  • naast 2000 collega’s werken er ook nog 35.000 bijenbazen in iedere CBS locatie die aan het werk gaan om heerlijke honing te maken.
  • wij ons houden aan de feiten. 600 statistische onderzoeken per jaar, 70 duizend vermeldingen in de media
  • er maar liefst ieder jaar 6,9 miljoen gebruikers onze website cbs.nl bezoeken?
  • je Individueel Keuze Budget (IKB) ontvangt waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen
2.000
Onbekend
€ 42.000,-
's-Gravenhage

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie. Het CBS is een overheidsorganisatie met vestigingen in Den Haag, Heerlen en Bonaire.

Innovatie en ruimte voor ideeën
Het CBS is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen. We zijn altijd op zoek naar betere en efficiëntere methoden en technieken. Naar nieuwe manieren om gegevensbronnen met elkaar te verbinden en onontdekte feiten boven water te krijgen. Daarbij is er veel ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven.

Verschillende achtergronden, zelfde focus
Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen. Je vindt er economen en software engineers, maar ook wiskundigen, natuurkundigen, sociologen, gezondheidswetenschappers, biologen, medici, scheikundigen en psychologen. We hebben allen één doel: met vakmanschap werken aan een dynamische organisatie die op de toekomst is voorbereid.

Sfeer en cultuur
Het CBS is een open, transparante organisatie, naar jouw inbreng en mening wordt geluisterd. Met ruim 2 000 collega’s van verschillende leeftijden, nationaliteiten, seksuele voorkeuren, studierichtingen en loopbanen, is het CBS meer en meer een afspiegeling van de samenleving. Daarbij zetten we de verschillen tussen mensen in als kracht om als teams en organisatie telkens beter te worden.

Wat hebben we je te bieden?
Het CBS kent uitstekende arbeidsvoorwaarden. Je werktijden bepaal je samen met je team en manager. Daarbij is er veel ruimte voor je persoonlijke situatie. Daarnaast is er de optie om voor een deel thuis te werken. Bij het CBS heb je voldoende carrièremogelijkheden, zowel horizontaal als verticaal. Je kunt doorgroeien naar een andere functie, je verder bekwamen in je huidige functie of je specialiseren. De CBS Academy is het opleidingscentrum voor alle CBS’ers. Hier kun je voor je eigen ontwikkeling uiteenlopende trainingen volgen. Denk hierbij aan trainingen op inhoudelijk gebied, persoonlijke ontwikkeling en (project)management.

Lees hier meer over werken bij het CBS.

Het CBS kent uitstekende arbeidsvoorwaarden.

lees verder
Wil je meer weten over CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek)? Bekijk dan de social media kanalen:

Bedrijfscultuur

Overwerken
Reguliere tijden
Eigen kamer
Kantoortuin
Platte organisatie
Hiërarchisch
Nationaal
Internationaal
Formele dresscode
Casual
Veel begeleiding
Zelfstandig
Breed
Gespecialiseerd
Thuiswerken
Op kantoor

Ontmoet jouw toekomstige collega's