Wist je dat ...

  • WerkenbijdeEU een organisatie van de Rijksoverheid is die je helpt naar een functie bij de Europese Unie?
  • de Europese Unie diverse soorten traineeships aanbiedt?
  • je met vrijwel alle studierichtingen bij de Europese Unie kan werken?
  • het startsalaris van een academicus bij de Europese Unie €4900 per maand is?
40.000
47 jaar
€ 3.900,-
's-Gravenhage

Je zoekt een baan die past bij jouw ambities. Een baan in een internationale omgeving. WerkenbijdeEU helpt je op weg naar een functie bij de Europese Unie (EU).

Werken bij de EU is werken met collega's met een zeer gevarieerde culturele achtergrond. Er zijn carrièremogelijkheden in de dynamische en cultuurrijke steden Brussel, Luxemburg en Straatsburg, maar ook bij EU-agentschappen in heel Europa en de EU-delegaties in de rest van de wereld. De EU biedt volop mogelijkheden voor kandidaten met zeer uiteenlopende opleidingen en ervaring.

Een traineeship bij een van de Europese instellingen is de springplank naar een internationale carrière op hoog niveau. Je bouwt aan een internationaal netwerk en doet relevante werkervaring op.

Bij de Europese Unie vind je een baan die past bij jouw ambities. Een baan in een dynamische en internationale omgeving, waar je elke dag geprikkeld wordt om het beste uit jezelf te halen. Werk dat niet om de winst van een bedrijf draait, maar om de levensomstandigheden van meer dan 450 miljoen Europeanen. Dat is een uitdaging en een voorrecht, elke dag opnieuw.

WerkenbijdeEU zorgt namens de Rijksoverheid voor een goede instroom van Nederlanders bij instellingen van de Europese Unie.

WerkenbijdeEU is ondergebracht bij het bureau Nationaal Coördinator Internationale Functies dat valt onder de Hoofddirectie Personeel en Organisatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat doet werkenbijdeEU voor jou?

  • We geven je informatie over sollicitatieprocedures bij de instellingen van de Europese Unie.
  • We adviseren, begeleiden en trainen je bij de voorbereiding op (bepaalde) selectieprocedures voor een vaste baan bij de EU (het concours).
  • We organiseren informatie- en netwerkbijeenkomsten over werken bij de EU.
  • We beantwoorden je vragen over werken bij de EU. Dit doen we via de informatie op deze website , maar ook via social media.

Solliciteren doe je zelf
Solliciteren of inschrijven voor een selectieprocedure of traineeship doe je zelf bij de Europese instelling of organisatie. Op het verloop van deze procedures heeft WerkenbijdeEU geen invloed. Het heeft dan ook geen zin om een cv of open sollicitatie naar ons op te sturen. WerkenbijdeEU voert ook geen individuele (advies)gesprekken.

lees verder
Wil je meer weten over WerkenbijdeEU? Bekijk dan de social media kanalen:

Bedrijfscultuur

Overwerken
Reguliere tijden
Platte organisatie
Hiërarchisch
Nationaal
Internationaal
Formele dresscode
Casual
Veel begeleiding
Zelfstandig
Breed
Gespecialiseerd

Ontmoet jouw toekomstige collega's