Coolblue
Coolblue - Bedrijfspresentatie

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s ook vrienden zijn. Dat is onze kracht. Omdat we het samen beter weten dan alleen. Omdat je tegen vrienden gewoon de waarheid vertelt. Omdat je bij je vrienden jezelf kunt zijn en je niet hoeft te verstoppen achter een stropdas of een duur pak. En omdat het gewoon leuk is.

De basis voor vriendschap is vertrouwen. Daarom krijg je bij Coolblue veel verantwoordelijkheid. Je hoeft niet eerst 3 handtekeningen van managers te verzamelen voordat je jouw idee kunt uitvoeren. We geloven in gewoon, doen. Niet lullen, maar poetsen. En ja, dan gaat er weleens wat mis. Maar daardoor maken we onszelf juist elke dag een beetje beter.

Vastroesten in je functie? Dat gaat je niet lukken bij ons. We veranderen namelijk continu. Dat vraagt flexibiliteit, maar het biedt je ook een hoop kansen. Bijvoorbeeld als er een nieuwe functie bij komt omdat we zo snel groeien. Of als je eigen functie verandert doordat je team groter wordt.

Waarom kiezen voor Coolblue

Onze cultuur is ons succes. Begonnen als vriendenclub, nog steeds een vriendenclub. Eéntje van slimme, ondernemende vakidioten. Het is belangrijk dat iedereen begrijpt waarom we dingen doen zoals we ze doen. Dat iedereen onze cultuur omarmt. En onze waarden consistent uitdraagt. Dit zijn onze merkwaarden. Ze beschrijven wie we zijn en waar we voor staan. Wat ons verbindt en hoe we met elkaar omgaan.

Vrienden.
Eerlijk, open, direct.
Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega's ook vrienden zijn. Dat is onze kracht. Omdat je voor vrienden alleen het beste wilt. Omdat we het samen beter weten dan alleen. Omdat je tegen vrienden gewoon de waarheid vertelt. En omdat het gewoon leuk is. Vriendschap ontstaat alleen bij gelijkwaardigheid. Daarom kom je bij Coolblue niet snel iemand tegen met een stropdas. Vertel je Pieter gewoon wat je écht vindt van zijn nieuwe jasje. En praten we tegen klanten altijd eerlijk, direct en open.

Gewoon, doen.
Elke dag een beetje beter.
Niet lullen, maar poetsen. Geen woorden, maar daden. In Rotterdam hebben we er genoeg gezegdes voor. Bij Coolblue noemen we deze nuchtere ondernemersmentaliteit: gewoon, doen.
Je idee is niets waard zonder uitvoering. We verkiezen snelheid altijd boven wachten totdat iedereen zijn vinkje heeft gezet. We zijn groot geworden door elke dag een beetje beter te worden. Stap voor stap, detail na detail: gewoon, doen. Niet alles lukt meteen, niet alles gaat in één keer goed. Maar we durven en we doen. Maken fouten en leren ervan.

Flexibel.
Durf te veranderen.
We veranderen continu. Soms omdat het kan, soms omdat het moet. Coolblue is vanaf het begin flexibel ingericht om onze harde groei te ondersteunen. Wie “we doen het altijd al zo” zegt is af. Dit zie je terug bij Coolblue’ers die niet schrikken van een plotselinge verandering van plan of team. Coolblue’ers die naast hun eigen specialisme blijven leren. Of in het bouwen van systemen die ook 2 keer zo veel drukte aankunnen.

Eigenzinnig.
Een beetje anders.
Echte, eigenzinnige Coolblue'ers. Daar zijn we trots op. En daarom laten we die terugkomen in onze reclames en op onze websites. Gewoon als zichzelf. Eigenzinnigheid betekent dat Coolblue’ers zichzelf kunnen, durven en mogen zijn. Of dat nu ingetogen of luidruchtig is. Dat lijkt misschien niet bij elkaar te passen, maar het is juist deze eigenzinnigheid die ons verbindt.

Bedrijfscultuur Coolblue

Formele cultuur Informele cultuur
Grote organisatie Kleine organisatie
Mobiele werkplek Vaste werkplek
Nationaal Internationaal
Traditioneel Jong bedrijf
Veel begeleiding Zelfstandig

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland
Hoofdkantoren NL Rotterdam
 
Vestigingen in Nederland
Almere, Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, 's-Gravenhage, Tilburg, Utrecht
Startsalaris Coolblue
Geen informatie