Shell
Deliver today, prepare for tomorrow

Shell is een wereldwijde groep van energie- en petrochemische bedrijven met een gemiddelde van 86.000 werknemers in meer dan 70 landen. We gebruiken geavanceerde technologieën en hebben een innovatieve aanpak om te helpen bij het bouwen aan een duurzame energietoekomst.

 

Missie Shell

Shell is een internationaal energiebedrijf dat ernaar streeft tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van de wereld aan meer en schonere energieoplossingen op een manier die economisch, ecologisch en maatschappelijk verantwoord is.

Kernactiviteiten Shell

Shell is georganiseerd in vier grote bedrijfsgroepen:

 • Upstream - het zoeken en winnen van ruwe olie en aardgas.
 • Integrated Gas and New Energies Geïntegreerd gas en nieuwe energieën - het vloeibaar maken van aardgas, het omzetten van gas in vloeistof en koolstofarme mogelijkheden.
 • Downstream - de productie-, distributie- en marketingactiviteiten van Shell voor olieproducten en chemicaliën.
 • Projects and technology – het bieden van technische diensten en technologische capaciteit voor zowel upstream- als downstream-activiteiten..

Waarom kiezen voor Shell

NOOIT EERDER WAS HET ZO BOEIEND OM IN DE ENERGIE-INDUSTRIE OF BIJ SHELL WERKZAAM TE ZIJN.

Ontdek wat je kunt bereiken met Shell
Ben jij nieuwsgierig, gedreven, avontuurlijk, een pionier? Zo ja, gebruik die talenten dan om binnen Shell echt een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Je kunt er je eigen carrièrepad ontwikkelen en ontdekken waar je echte talenten liggen. Je krijgt de kans om te leren en samen met een gevarieerde groep mensen verder te groeien. Wij stimuleren samenwerking en zijn ervan overtuigd dat we je creativiteit en ideeën kunnen inspireren door je te omringen met een team eersteklas mensen.

Voortdurende innovatie
We hebben een bewezen staat van dienst waar het gaat om wereldpremières, van de eerste gas-to-liquidfaciliteit Pearl GTL tot Prelude FLNG, het eerste drijvende LNG-platform ter wereld. En dit zijn niet alleen technische prestaties. Ze zijn het product van een bedrijf waar vooruitgang echt belangrijk is, waar je voortdurend wordt gestimuleerd om nieuwe manieren van denken en werken te verkennen. Op basis van ditzelfde principe hechten we bij Shell groot belang aan je voortdurende opleiding en ontwikkeling, met uitstekende mogelijkheden om te leren in elke fase van je carrière.

De waarde van een mondiaal merk
We zijn ook een van de bekendste merken ter wereld. Met zo'n 92.000 werknemers in ruim 70 landen zijn we op een ongekende schaal actief.Je krijgt de kans samen te werken met toonaangevende professionals uit de hele wereld. Het delen van kennis en meningen zal je ervaring enorm verrijken.

Grote uitdagingen - nog grotere mogelijkheden
Ook de schaal van onze uitdaging is opwindend. De mondiale vraag naar energie neemt snel toe en bij Shell streven we ernaar slimme oplossingen te ontwikkelen om te bouwen aan een betere toekomst voor energie over de hele wereld. Daarom zijn we op zoek naar opmerkelijk talent om ons te komen versterken. Mensen die nieuwsgierig genoeg zijn om nieuwe werkmethoden uit te proberen, avontuurlijk genoeg om grenzen te verleggen, en vastberaden om hun ideeën naar voren te brengen.

Diversiteit en inclusiviteit
Shell biedt een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen.

Bedrijfscultuur Shell

Dynamisch Stabiel
Eigen kamer Kantoortuin
Extern gericht Interne focus
Formele cultuur Informele cultuur
Formele dresscode Casual
Mobiele werkplek Vaste werkplek
Nationaal Internationaal
Overwerken Reguliere werktijden
Platte organisatie Hiërarchisch
Teamverband Individueel werken
Traditioneel Jong bedrijf
Vast salaris Prestatiegebonden
Veeleisend "Normale" werkdruk

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 11000
Internationaal 90000
 

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland, Groot Brittannië
Hoofdkantoren NL 's-Gravenhage
 
Vestigingen in Nederland
Amsterdam, Assen, Moerdijk, Rijswijk, Rotterdam, 's-Gravenhage
Startdisciplines van Shell
IT / Data, Finance / Accountancy, Supply Chain / Logistiek, Human Resources, Techniek, Wetenschap / R&D

Branches van Shell

 • Chemische industrie
 • Delfstoffenwinning
 • Energiebedrijven
 • Handel en retail
 • Onderwijs en Onderzoek
 • Pensioenfondsen
 • Vervoer en opslag
Startsalaris Shell
Geen informatie

Sollicitantenprofiel Shell

Talenkennis

Verstaan / lezen Spreken / schrijven
Nederlands
Engels
Duits
Frans
Spaans

Stagemogelijkheden Shell

 • Stage in Nederland.
 • Afstudeerstage in Nederland.

+/- 100 stages per jaar op diverse Shell locaties
Shell heeft zowel werkervaringsstages als afstudeerprojecten. Die kun je doen bij een groot aantal Shell-businesses op diverse locaties. Tijdens je stage of afstudeerproject bij Shell krijg je gefundeerde feedback en worden je prestaties beoordeeld. Hiermee kun je je eigen competenties, kennis en zakelijk inzicht verder ontwikkelen. Loopt je stage ten einde? Als je prestaties voldoen aan onze verwachtingen kan je een baan aangeboden krijgen voor na je afstuderen.