Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures

STEP (Stichting Student en Praktijk) is een landelijke studentenorganisatie die al meer dan dertig jaar academici in contact brengt met advocatenkantoren en bedrijven. Door STEP In-housedagen bij grote en middelgrote advocatenkantoren en multinationals aan te bieden, zorgt STEP ervoor dat studenten en het bedrijfsleven met elkaar in contact komen, om zo de bestaande kloof tussen beiden zoveel mogelijk te verkleinen. Een STEP In-housedag geeft de deelnemende bedrijven of kantoren en studenten de mogelijkheid kennis met elkaar te maken. Zo'n kennismaking gaat veel verder dan de standaardactiviteiten waarbij een bedrijf of kantoor zich alleen kan laten zien middels een korte presentatie. Veel voorkomende activiteiten tijdens een In-housedag zijn presentaties, cases, informele borrels en rondleidingen door het bedrijf of kantoor.

De STEP In-housedag in 5 stappen

STAP 1: Inschrijven
In 1 klap voor 1 tot 7 kantoren opgeven!

STAP 2: Selectie kantoren
Nadat de inschrijvingen sluiten, stuurt STEP alle gegevens door naar de kantoren waarvoor jij je hebt opgegeven. Desbetreffend kantoor selecteert vervolgens voor hun In-housedag maximaal 25 studenten. Zodra het kantoor waarvoor jij je hebt ingeschreven haar selectie bekend heeft gemaakt geeft STEP dit aan je door. Wij streven er naar om dit uiterlijk 2 weken voor de desbetreffende In-housedag bekend te maken. Door in te loggen op MySTEP kun je zien of je al dan niet geselecteerd bent voor de In-housedag. Als je als reserve bent geselecteerd kun je nog steeds door het kantoor uitgenodigd worden. Houd de dag dus in ieder geval tot de bekendmaking van de selectie vrij!

STAP 3: Uitnodiging en voor-enquête
Na de bekendmaking van de selectie krijg je van het kantoor een persoonlijke email met daarin tijd, locatie en eventuele bijzonderheden voor de In-housedag toegestuurd. Voor de In-housedag plaatsvindt vragen wij je altijd een anonieme voor-enquête in te vullen. Deze gaat over je indruk van het kantoor vóór de In-housedag.

STAP 4: De In-housedag
Eindelijk is het zo ver! Wij adviseren je netjes gekleed naar een In-housedag te komen, tenzij een kantoor anders heeft vermeld in haar uitnodiging. Mocht je onverhoopt niet kunnen, zorg dan altijd dat je op tijd afzegt bij zowel het kantoor als STEP! Dit in verband met de mogelijkheid voor STEP om nog reserves in te zetten en voor de kantoren die rekenen op een bepaalde hoeveelheid studenten. Als je later dan een week van tevoren afzegt zijn wij genoodzaakt je een boete te geven.

STAP 5: Na de In-housedag
Na de In-housedag vragen wij je altijd een dag-enquête en een na-enquête in te vullen. Deze enquêtes dienen als feedback van de In-housedag voor de kantoren. Ook deze enquêtes zijn anoniem. Zo weten de kantoren hoe jij de In-housedag hebt ervaren en kunnen zij dit meenemen in de toekomst!