Capgemini
Arnaud Disberg - Senior Consultant

Arnaud Disberg - Senior Consultant

Wat is jouw passie voor IT?
IT verandert in een rap tempo de verwachtingen en perceptie die mensen hebben van de maatschappij en alle organisaties die daar deel van uitmaken. Vandaag voor 12:00 bestellen en dezelfde dag nog ophalen is tegenwoordig heel normaal. Waarom is dat nog niet zo voor het aanvragen van een uitkering?

WITH CAPGEMINI SINCE 2012
Als consultant help ik (overheids)organisaties om te innoveren door met technologie deze nieuwe manieren van werken mogelijk te maken. Technologie is tegenwoordig bijna altijd deel van de oplossing.
Mijn passie voor IT is het inzetten ervan om deze innovaties mogelijk te maken. Werken met IT betekent voor mij continu werken aan uitdagende vernieuwingen. En vaak heeft die vernieuwing nog een enorme maatschappelijk impact ook. Iemand onlangs nog een blauwe envelop ontvangen?

Wat is naast je werk jouw grootste passie?
Naast werk is sporten mijn grootste passie. Een leven zonder sport kan ik mij niet voorstellen. Een Strongmanrun van 21 km, een wielertocht van 90 km door de duinen van Scheveningen, fitness of een avondje boksen, het maakt mij niet uit. Sporten houdt me fit en mijn geest scherp.

Hoe ziet je werkweek eruit?
Dagelijks gaat om 6.30 mijn wekker af. Na mijn ochtendritueel is het eerste dat ik iedere dag doe (met een goede kop koffie) samen met mijn projectleden de dag doornemen. Mijn werk draait eigenlijk altijd om verandering. Gedurende de dag breng ik die verandering in kaart. Daarvoor spreek ik met collega’s van uiteenlopende afdelingen zoals de business, IT, juridische zaken of HRM. Samen kijken we naar verschillende aspecten van de verandering. Als business analist is mijn uitdaging om al die aspecten samen te brengen tot één samenhangend beeld. Dat kan zijn door het maken van een procesmodel, informatiemodel of het schrijven van een analyse. Daarmee help ik de organisatie om de juiste stappen te zetten en afgewogen besluiten te nemen. Als business analist ben je vooral een verbinder.
Eén dag in de week werk ik op kantoor bij Capgemini. Naast het werk dat ik doe voor de klant ben ik verantwoordelijk voor het portfolio ‘business proces management voor overheidsdiensten’. Dan praat ik bij met collega’s en bespreken we alle initiatieven die er lopen om van ons portfolio een succes te maken.

Wat was je leukste project en waarom?
Voor een grote overheidsorganisatie ben ik betrokken geweest bij het volledig vernieuwen van het primaire beoordelingsproces. Een ingrijpende wijziging voor alle deskundige medewerkers die de beoordeling uitvoeren, maar ook voor de burger die de beoordeling ondergaat. Ik heb hiervoor samengewerkt met zeer ambitieuze collega’s, directie, deskundigen en de cliëntenraad. Samen hebben we een unieke aanpak gehanteerd, volledig gericht op het samen creëren van de verandering. Vele sessies hebben ertoe geleid dat het project een groot succes was en het nieuwe proces de basis vormt voor alle toekomstige beoordelingen.

Wat zijn je ambities?
De komende jaren hoop ik een bijdrage te leveren aan veel vernieuwing bij de overheid. Om zo door te groeien naar een rol waarin ik overheidsorganisaties kan adviseren over digitale transformatie.
Het lijkt me ontzettend gaaf om samen met directie en management van een organisatie de route uit te stippelen naar een innovatieve, digitale organisatie. Een organisatie die met slimmere manieren van werken en nieuwe technologie de burger beter van dienst is, terwijl dat minder belastinggeld kost.

Hoe zorgen jij en Capgemini ervoor dat je je ambities kunt realiseren?
Bij Capgemini heb je de regie over je eigen loopbaan. Daarom ben ik regelmatig in gesprek met mijn counselor om mijn carrièrepad te bespreken. Dat je bij Capgemini iedere training kan volgen bij onze Academy helpt daarbij enorm. Momenteel volg ik bijvoorbeeld een masterclass business rules management.

Wat geef je mee als tip aan je vakgenoten?
Zorg dat je vooral veel plezier hebt in je werk. Als je de dingen doet waar je gelukkig van wordt, dan komt er vanzelf meer en meer moois op je pad.