Shell
Ellen Heyns - Materials and Corrosion Engineer

Ellen Heyns - Materials and Corrosion Engineer

Ellen werkt in Pernis als Materials and Corrosion Engineer in het Shell Graduate Programme. Ellen studeerde aan de TU Delft en heeft een BSc in Applied Physics and en een MSc in Materials Science and Engineering.

Het is mijn taak om lekkages van pijpleidingen, tanks, vaten, reactoren en dergelijke te voorkomen. Ik richt me hierbij op drie kernaspecten. Ten eerste kies ik materialen voor nieuwbouwprojecten; ten tweede stel ik een strategie voor onderhoud en inspectie op; en ten derde ondersteun ik de installaties met operationele en onderhoudspraktijken: het functioneren binnen de ontwerpkaders, het onderzoeken van lekken, het uitvoeren van oorzaakanalyses, en het bepalen van de wijze waarop lekkages moeten worden gerepareerd en worden voorkomen.

Materialen en corrosie maken deel uit van elk project

Het is fantastisch dat ik met alle verschillende disciplines op locatie kan samenwerken, van Operations en Maintenance tot Management. Ik kan mijn werk niet doen zonder de inbreng van anderen. Die inbreng krijg ik tijdens vergaderingen, maar ook door middel van werkbezoeken, bijvoorbeeld tijdens turnarounds waarbij grootschalig onderhoud van apparatuur wordt uitgevoerd. Materialen en corrosie maken deel uit van elk project en elke installatie, en ik krijg dus inzicht in elk aspect van de Downstream productielocaties.

Iedereen respecteert je

Je verwacht het misschien niet, maar iedereen bij Shell noemt elkaar bij de voornaam, ook Ben, onze CEO! Er wordt van je verwacht dat je iedereen respecteert en van iedereen wordt verwacht dat ze jou respecteren. Discussie, reflectie en feedback zijn altijd mogelijk, niet alleen vanuit het management maar zeker ook naar het management.

Een echte bijdrage leveren aan het bedrijf

Ik heb ook strategieadvisering overwogen, maar heb voor Shell gekozen omdat ik specialist wilde worden. Ik wil dat mensen me waarderen omdat ik een echte bijdrage lever aan het bedrijf. Verder zijn er goede cursussen, een groot internationaal netwerk en een uitdagende omgeving: een plek waar ik kan uitblinken! Maar nu ga ik tijdens mijn lunchpauze naar yoga en vanavond ga ik uit eten met vijf collega’s die vrienden van mij zijn geworden.