ARAG
Jessica Sinnige: Jurist Algemeen Verbintenissenrecht

Jessica Sinnige: Jurist Algemeen Verbintenissenrecht

‘Je leert hier ontzettend veel in korte tijd’

Voordat ik aan het werk ging als jurist bij ARAG had ik nog niet echt een goed beeld van wat de werkzaamheden voor mij precies inhielden. Ik heb zelfs even gedacht dat ik werken voor een rechtsbijstandsverzekering saai zou vinden. Dat is totaal niet het geval. Mijn werk is heel veelzijdig. Ik leer ontzettend veel en de onderwerpen die ik behandel zijn breed, zo krijg je veel mee vanuit verschillende rechtsgebieden.

Perfecte balans tussen werk en privé

Mijn bachelor volgde ik in Utrecht, mijn master Civiel recht in Leiden. Voordat ik aan de slag ging als jurist bij ARAG, werkte ik als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat was een vrij intensieve baan. Bij ARAG is het ook hard werken, maar toch is er veel vrijheid om jouw werk op je eigen manier in te delen. Bij ARAG kan dat prima hybride. Dat is prettig als je kinderen hebt, of liever in de middag gaat sporten. Je bent hier baas over je eigen werk en daarmee heb je een perfecte balans tussen werk en je privéleven.

Leren en ontwikkelen

Ik leer ontzettend veel bij ARAG en dat maakt mijn werk heel erg leuk. Veel bedrijven roepen dat om medewerkers te werven, maar hier is het ook echt zo. Dagelijks heb ik contact met klanten en de onderwerpen van zaken die ik behandel zijn breed. Van hond-bijt-hond zaken, tot aanneming van werk.

Mijn studie was heel theoretisch en bij ARAG krijg ik de kans om daadwerkelijk zelf met zaken aan de slag te gaan. Doordat je zoveel doet, leer je veel in een korte periode. Bij ARAG breng je in de praktijk wat je tijdens een rechtenstudie leert, maar dan op een breder vlak. Verhalen komen rechtstreeks bij jou terecht. Het is dan aan jou om klanten op een juiste manier te woord te staan en vervolgens te helpen om de zaak op te lossen. Het eerste halfjaar word je vooral meegenomen in je werkzaamheden door collega’s. Daarna ga je steeds zelfstandiger aan de slag. Je behandelt vervolgens ook ingewikkeldere zaken en zaken met een groter belang.

Bij ARAG krijg je veel vrijheid in de uitvoering van je werkzaamheden. Verhalen van klanten zijn soms emotioneel. In zo’n geval is het fijn om hen te vertellen dat ik ze ga helpen om de zaak op te lossen. Met sommige zaken ben je snel klaar, aan andere zaken werk je soms maanden. Omdat je rechtstreeks contact hebt met je klanten, krijg je na de afhandeling regelmatig van hen zelf te horen dat ze dankbaar zijn voor jouw aanpak en hulp. Dat geeft mij een fijn gevoel.