ARAG
Maarten Engelen - Actuaris Finance & Control

Maarten Engelen - Actuaris Finance & Control

“ARAG stimuleert om te groeien en te leren, als mens en vakinhoudelijk.”

“Na het afronden van mijn master quantitative finance and actuarial science (econometrie) en een eerdere stage bij ARAG ben ik hier in dienst gekomen. Dit is een baan waarin ik mijn talenten kwijt kan. Die aansluit op mijn interesses én waarin ik mijzelf verder kan ontwikkelen. Ik ben met meerdere facetten van het actuaris-vak bezig. Bovendien kan ik flexibel werken in een ambitieus en jong team. Dat maakt het werken hier echt interessant.

Ik heb zowel intern als extern opleidingen gevolgd, zoals over pricing en productontwikkeling. Recent heb ik de executive master voor actuarial science afgerond. Nu kan ik mij inschrijven in het register voor actuarissen. Dit sluit helemaal aan bij het groeipad dat ik voor ogen heb. Als actuaris moet je continue blijven leren. Alleen al omdat je altijd op de hoogte moet zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Niet alleen binnen het vak, maar ook in wet- en regelgeving. Dat ARAG hierin faciliteert vind ik mooi.

Ik ontwikkel nieuwe methodieken waarmee wij zaken slimmer en efficiënter kunnen doen. Ook maak ik rapportages en rendementsberekeningen. Op dit moment ontwikkel ik een nieuw model voor het voorspellen van de schadelast. Dat is best een uitdaging, omdat veel klantgegevens bij onze tussenpersonen liggen. Dit maakt het lastiger om deze data te ontsluiten, koppelen en analyseren. ARAG heeft als ambitie om een smart insurer te zijn. Dat geeft ook op het vlak van data-science veel mogelijkheden en uitdagingen. Prima, want daar hou ik van. Ook als je geen jurist bent is ARAG een aantrekkelijke werkgever!”