Quoratio
Rowan - Trainee HR en salarisadministratie

Rowan - Trainee HR en salarisadministratie

Rowan is tijdens haar traineeship bij diverse opdrachtgevers aan het werk geweest. Na een snelle start bij Rabobank werkte ze kort bij ROC West-Brabant waarna ze een aantal weken voor ROC Mondriaan aan de slag ging. Daarna keerde ze terug naar haar eerste opdrachtgever, de Rabobank, waar ze ook haar traineeship heeft afgerond.

Ik ben geboren en getogen in Breda en woon hier nog altijd. Na de middelbare school ben ik met de opleiding Management Economie en Recht gestart en heb ik mijn afstudeeropdracht bij de gemeente Breda uitgevoerd. Voor de afdeling Interne Dienstverlening heb ik processen beschreven en verbeterd en ik heb na mijn afstuderen de master Organisatiewetenschappen gevolgd.

Daarom ging ik op zoek naar functies binnen HR en Salarisadministratie.

Wat ik later wilde gaan doen heb ik nooit goed geweten. Om die reden heb ik een relatief brede studie gekozen waarmee ik nog alle kanten op kon. Na mijn studie ben ik vestigingsmanager geworden bij een bedrijf in Tilburg, waar ik leiding gaf aan 25 tot 30 mensen. Na voldoende ervaring te hebben opgedaan ben ik na een jaar op zoek gegaan naar iets anders. Vervolgens kwam ik bij een Belgisch adviesbedrijf terecht in een zeer commerciële functie, wat niet bij me leek te passen. Met name het salesaspect met de bijbehorende dagelijkse focus op targets paste niet goed bij me. Echter kreeg ik de kans om een recruitmentplan op te zetten waardoor ik erachter kwam dat ik HR een heel interessant vakgebied vond. Daarom ging ik op zoek naar functies binnen HR en salarisadministratie.

“Ik heb er veel van geleerd om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen.”

Het begin bij de opdrachtgever

Door de opleiding PDL worden onze trainees klaargestoomd voor plaatsing bij een opdrachtgever. Hierdoor pakken zij werkzaamheden makkelijker op en kunnen zij op korte termijn volledig meedraaien in de processen van de opdrachtgever. Het enige dat dan nog rest is het vinden van hun weg binnen het bedrijf en het contact met de collega’s. Hieronder is te lezen hoe dit Rowan verging.

Bij de Rabobank ging ik samen met een mede-trainee aan de slag, waar op dat moment al twee Quoratio collega’s aan het werk waren. Later kwamen er nog twee anderen vanuit Quoratio, dus zaten we daar met z’n zessen. Dan is het natuurlijk anders een bedrijf binnen komen dan wanneer je alleen bent. Dat heb ik wel als positief ervaren.

Men nam heel uitgebreid de tijd om mij in te werken en ik werd goed begeleid.

De opdracht bij ROC West-Brabant was een leeropdracht op de salarisadministratie en duurde maar twee weken. In de tussentijd zocht Quoratio door naar een geschikte opdrachtgever. Daardoor kwam ik bij ROC Mondriaan terecht, waar ik mijn eerste dagen heel goed ben doorgekomen. Men nam heel uitgebreid de tijd om mij in te werken en ik werd goed begeleid. Ik maakte snel een klik met de mensen daar en heb het vanaf de eerste week als erg gezellig ervaren. In totaal heb ik zes weken bij ROC Mondriaan gewerkt.

Na deze opdracht ben ik weer bij de Rabobank in Boxtel terecht gekomen, waar ik nu op het HR portaal zit. Omdat mijn doel van het traineeship was om de overstap van Salarisadministratie naar HR te maken, was ik erg blij met deze opdracht. En de Rabobank is hiervoor een hele leuke organisatie. Bij het HR portaal nemen medewerkers telefonisch of per mail contact met ons op voor vragen over arbeidsvoorwaarden, en alles wat hierbij hoort.