Randstad
Werken als Management Trainee

Werken als Management Trainee

Wanneer je begint aan het management traineeship van Randstad Groep Nederland, begin je niet zomaar aan je eerste baan. Je begint aan een baan met een extreem steile leercurve, in een gigantische organisatie, omringt door de slimste mensen. Maar dat spreekt bijna voor zich. Hoe is het nou écht om binnen het traineeship van Randstad Groep Nederland te werken? Hoe ziet het programma eruit? Wie zijn je traineegenoten? En misschien wel de belangrijkste vraag; hoe gaat je leven er vanaf dan uitzien?

Het traineeship zorgt ervoor dat je alle gezichten van de organisatie, de handel en jezelf (als leider) te zien krijgt. Zo begon ik mijn traineeship in ‘de lijn’ als intercedent op een vestiging van Randstad in Haarlem. Je moet namelijk beginnen met de basis: wat is Randstad, wat zijn de werkprocessen en wat houdt het vak in? Vervolgens groei je door naar verschillende functies op verschillende plekken om alle facetten van de business te leren kennen en te doen verbeteren. Hierin ben jij zelf in de regie en gaat het erom waar jij denkt in je volgende stap het meeste te leren en bij te dragen. Tijdens je functies in ‘de lijn’ werk je van het verbeteren van processen tot het optimaliseren van je eigen commerciële vaardigheden.

Om je optimaal te laten presteren en groeien helpt Randstad je met speciale wekelijkse sessies (de denktank) en hebben we eens per drie maanden een intervisie. Zo komen de trainees élke woensdag bij elkaar voor de denktank. De denktank houdt in dat we ons mogen buigen over strategische opdrachten van het hoger management. Ieders persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Eén van de belangrijkste uitgangspunten van de projecten in de denktank is dat er inhoudelijk bijgedragen moet kunnen worden door de traineegroep (en dus niet enkel het uitvoeren van een project). Kortom, alleen de grootste uitdagingen worden als opdracht aangenomen. Naast de denktank op woensdag hebben we eens per drie maanden een intervisie onder begeleiding van een sociaal psycholoog. Hierdoor krijg je meer inzicht in je eigen leren, eigen krachten, succesvol jezelf zijn en groepsprocessen. Deze intensieve en persoonlijke aanpak is dan ook naar mijn idee hetgeen waar Randstad verder gaat dan alle andere traineeships in Nederland.

Als trainee lig je natuurlijk wel onder de loep en wordt er veel van je gevraagd. Vaak doe je naast je werk nog wat projecten die ervoor zorgen dat je een drukke agenda hebt. Echter is de work-life balance heel goed in balans en heb je absoluut nog voldoende ruimte voor je eigen sociale leven. Terugkijkend, nu ik 1,5 jaar verder ben na mijn eerste werkdag en bovenstaande zaken zo reflecterend kan beschrijven, zou ik niets anders willen dan mijn huidige baan als management trainee en kan ik iedereen aanraden om direct te solliciteren!