Categorieën: Solliciteren Carrière
11 sep 2017

Het is zover: je bent aanbeland bij de assessmentronde in de sollicitatieprocedure. Wist je dat je door het oefenen van het assessment je score met zo’n 20% kan verhogen? Niet omdat je er direct slimmer van wordt, maar omdat je problemen die je eerder hebt meegemaakt sneller kunt oplossen. Een assessment bestaat meestal uit vier onderdelen: een interview, capaciteitentests, persoonlijkheidstests en een of meer praktijkopdrachten.

Interview

In veel gevallen begint een assessmentronde met een gesprek met een psycholoog. Aan de hand van jouw cv worden zaken besproken als je motivatie, interesses, ambities en vaardigheden. Daarnaast zal de psycholoog ingaan op de competenties waarop je getest wordt. 

Capaciteitentest

De capaciteitentest wordt gebruikt om te kijken of jij geschikt ben voor de functie. Dit zijn een soort intelligentietests die een beroep doen op je denkvermogen. Het hangt natuurlijk van de selectiecriteria van het bedrijf af welke onderdelen aan bod komen. De capaciteitentest is makkelijk voor te bereiden door te oefenen. Je verhoogt hiermee natuurlijk niet je intelligentie, maar je zorgt er wel voor dat je de vraagstelling sneller begrijpt. Het is aangetoond dat je tot 10 tot 20 procent beter kunt scoren wanneer je IQ-tests of capaciteitentesten oefent. Oefen je daarom wijzer met de assessmentoefeningen van Qompas. 

Persoonlijkheidstest

Er bestaan ook tests om jouw persoonlijkheid te meten. Een persoonlijkheidstest geeft inzicht in wat voor soort persoon je bent. Jouw toekomstige werkgever wil weten welk karakteristiek gedrag je vertoont en in welke mate dit aansluit op de gestelde functie. Voor deze test hoef je niet te oefenen. Het is wel belangrijk om de vragen zo positief mogelijk te beantwoorden, maar de antwoorden moeten wel eerlijk blijven.

Praktijkopdrachten

Deze opdrachten richten zich op je vaardigheden. In de oefeningen wordt gedrag opgeroepen dat relevant is voor het succesvol vervullen van de functie. Deze opdrachten kun je niet oefenen, maar laat in de opdrachten zien dat je open en eerlijk over jezelf bent. Meer tips nodig over het assessment? Gebruik dan de SollicitatieTools van Qompas!