Categorieën: Zelfanalyse Carrière
27 jan 2021

Vind jij het ook lastig tijd vrij te maken voor een podcast of goed boek? Door corona heb je misschien meer tijd. Probeer dan deze populaire podcasts en boeken waarmee jij jezelf ontwikkelt en verrijkt! Wij zetten de beste voor je op een rijtje.


Waarom zou je tijd vrijmaken voor boeken of podcasts?

Door tijd vrij te maken voor podcasts of boeken waarin zelfontwikkeling centraal staat, verbeter jij je carrièrevaardigheden, verbreed je je horizon en kom je tot inzichten. Zo kom je verder in je leven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Positiever in het leven staan
  • Meer zelfvertrouwen
  • Beter omgaan met je naasten
  • Meer uit je dag halen
  • Pro-actiever zijn
  • Beter omgaan met stress
  • Betere beslissingen maken

Inspirerende podcasts – bijvoorbeeld voor onderweg of tijdens het sporten

Eindbazen 

Michel Vos en Wiggert Meerman spreken wekelijks ongeveer twee uur met specialisten die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van techniek, sport, wetenschap, ondernemen, cultuur of maatschappij. Zo spraken ze bijvoorbeeld schrijver Jan Geurtz over verslavingen (o.a. aan de liefde) en meditatie. Jos Burgers sprak over de kunst van marketing en astronaut André Kuipers over wetenschap en hoe hij zijn doorzettingsvermogen heeft getraind.

 

Omdenken 

In de podcast Omdenken luister je mee met de gesprekken die Berthold Gunster voert met mensen over hun problemen. Veel van deze zaken zijn herkenbaar. Berthold zoekt mee naar een oplossing. Hoe kun je je probleem oplossen door er op een andere manier naar te kijken? Luister bijvoorbeeld naar :‘Te hoge verwachtingen’, ‘Je werk niet goed doen’ of ‘Bang om fouten te maken’.

 

BNR/ Ben Tiggelaar podcast

Schrijver, spreker en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar spreekt inspirerende gasten over persoonlijk leiderschap, effectief werken en een goede werk-privébalans.

 

100% inspiratie podcast

De 100% inspiratie podcast van Thijs Lindhout is dé podcast als het gaat om zelfontwikkeling. Presentator Thijs onderzoekt geluk en zelfontwikkeling in deze serie. Elke aflevering heeft hij iemand te gast die op een inspirerende wijze leeft. Luister bijvoorbeeld de aflevering met Arie Boomsma over het bereiken van je doelen; naar Nick van Moerkerk over het verduurzamen van je leven of organisatie; of naar Floris Wouterson over het belang van goed slapen op de kwaliteit van je leven.

 

Inspirerende boeken – voor als je nog tijd over hebt...

 

Start with Why – Simon Sinek

Wat wil je echt in je leven? Waarom doe je de dingen die je doet? In dit boek vertelt Simon Sinek hoe je jouw ‘waarom?’ kunt ontdekken. Zijn manier om inzichten te verkrijgen, kunnen jouw leven voorgoed veranderen.

 

Steven Covey – De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap is uitgeroepen tot het belangrijkste businessboek van de twintigste eeuw. Voor studenten of starters die hun leiderschapsvaardigheden willen ontwikkelen, is dit een perfect boek. Zoals de titel al zegt, zijn er zeven eigenschappen die Covey aan effectief leiderschap toeschrijft. Met dit boek werk jij aan de eigenschappen die je nog lastig vindt maar wel kunt ontwikkelen.

 

Wouter de Jong – Mind Gym: Sportschool voor je geest

Als je goed voor jezelf zorgt, denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter geeft jou een schema van meerdere weken om je hierbij te helpen. In twaalf weken kun jij je mentale geest trainen. Het boek is een afwisseling van oefeningen, weetjes en citaten. Het is dus interactief. Doelen waaraan je werkt zijn bijvoorbeeld het streven naar dat wat jij echt wilt en het efficiënter worden in het bereiken van je doelen.

 

Master your mindset - Michael Pilarczyk

Master Your Mindset gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Dit boek leert je jouw eigen denkwijze te begrijpen en hoe je die effectief kunt veranderen. Dit boek gaat over inzicht, zingeving, bewustzijn en het behalen van doelgerichte resultaten.

 

Veel luister- en leesplezier en groei in je ontwikkeling!