Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures
Inloggen Nog geen account?
Vul s.v.p beide velden in.

Technische dienstverlening

Technische dienstverlening
TNOTalent-voor-Transitie

Technische dienstverlening

Techniek: een woord dat vele associaties kent. Het kan gaan om een bepaalde lichamelijke vaardigheid, die iemand zich na langdurig oefenen eigen heeft gemaakt, of een specifiek kennisintensief vakgebied. Wanneer het gekoppeld wordt aan dienstverlening, speelt vooral kennis in combinatie met kunde een rol van betekenis.

In deze branchemodule wordt ingegaan op het werkveld van de architect, de technisch ingenieur en de milieudeskundige, die allemaal actief zijn bij ingrepen in de fysieke leefomgeving. Deze verlopen volgens een vooropgesteld plan, waarin verschillende fases doorlopen worden.

Tijdens de ontwikkeling van het concept is er veel aandacht voor het genereren van ideeën. Daarna volgt het opstellen van een stedenbouwkundige visie, structuurvisie of ontwikkelvisie. Vervolgens mondt dit uit in het daadwerkelijke ontwikkelplan. Ten slotte verwezenlijken de reële uitvoeringsplannen het project.

Zowel de architect als de technisch ingenieur zijn intensief bij alle fases van het plan betrokken. Toch zit er een groot verschil in hun werkveld. Zo zijn architecten veelal creatieve en visueel ingestelde mensen. Als zij een gebouw ontwerpen, kunnen zij op basis van visuele aspecten bijvoorbeeld kiezen voor hout. Een technisch ingenieur kan zo’n ontwerp op basis van zijn constructieve berekeningen afkeuren en het gebruik van alternatieve materialen adviseren. De milieudeskundige adviseert vooraf en tijdens het proces over alle mogelijke milieuaspecten, die een plan positief of negatief kunnen beïnvloeden. Samenwerking tussen deze drie afzonderlijke beroepsgroepen in de technische dienstverlening is dan ook een absolute must.

Ontmoet onze recruiters


Anne Maartje den Uijl Meijman Corporate Recruiter


Mira Vasic Junior Scientist Innovator

Veelgestelde vragen

Is architect een beschermd beroep?

Wat houdt de wetswijziging aangaande de titel architect precies in?

Bij een ingenieursbureau wordt gesproken over grijze en groene mensen, wat wordt hiermee bedoeld?

Zijn er mogelijkheden om in de technische dienstverlening in het buitenland te werken?

Waar staat de afkorting BIM voor?

Wat is de WABO?

Evenementen

Er zijn geen evenementen die binnen deze branche vallen.

Alle evenementen
"Bob Dirks systems engineer"