5. Assessment

Terug naar het assessment overzicht

Welke houding neem jij aan?

Tijdens een assessment nemen mensen verschillende houdingen aan. De één is cynisch of achterdochtig. Hij heeft geen zin in rare testjes. De ander voelt zich superieur en wil zich juist bewijzen. 'Dat doe ik wel eventjes!' Weer anderen zijn onzeker: kan ik dit allemaal wel?

Juist je instelling bepaalt welke indruk jij maakt. Je inzet en je opstelling zeggen namelijk veel over hoe jij bent als persoon. Hoe benader jij mensen en opdrachten? Je voelt waarschijnlijk wel aan dat bovenstaande voorbeelden niet de beste indruk maken. Denk dus vooraf na over je attitude: hoe stel jij je op?

Wie komt het verste?

De volgende vraag wordt vaak gesteld: met welke houding kom je het verste? Natuurlijk doe je mee omdat het assessment onderdeel is van de sollicitatieprocedure. Het hoort er nu eenmaal bij. Toch is het krijgen van de functie - als enige doel - wel wat beperkt.

Het is beter om een open houding aan te nemen. Wees bereid van het assessment te leren, en stel je open voor zowel positieve als negatieve feedback. Dan heb je er altijd wat aan, ook als je naast de baan grijpt. Een goed assessment houdt je een spiegel voor. Het laat zien waar jij goed en minder goed in bent, maar ook waar nieuwe mogelijkheden liggen. Doe dus actief mee en wees bereid te luisteren.

Blijf altijd jezelf

De beste tip is om wel het beste van jezelf te laten zien, maar je nooit anders voor te doen dan je bent. Veel van de eigenschappen die tijdens een assessment beoordeeld worden, komen immers terug in de werkzaamheden van de functie. Als je niet beschikt over die eigenschappen, maar hebt gedaan alsof, ben je uiteindelijk niet op je plaats in de organisatie of functie. Daar heeft niemand baat bij.

Bovendien word je tijdens een assessmentdag continue geobserveerd door psychologen. Als je niet natuurlijk over komt, of uit 'je rol' valt, heeft dit veel zwaardere consequenties dan wanneer je iets minder goed op één onderdeel wordt beoordeeld.

Do's and don'ts

Wat moet je je wel en niet doen bij een assesment?
Bekijk alle do's and don'ts