2. Verdiepen in bedrijven

Terug naar het verdiepen in bedrijven overzicht

Bedrijven vinden

Ben je al afgestudeerd en actief op zoek naar een baan? Of studeer je nog en oriënteer je je alvast op de mogelijkheden? In welke fase je je ook bevindt, deze module helpt je om efficiënt van start te gaan. Verken de arbeidsmarkt en verdiep je in bedrijven. Maar dan wel op een effectieve manier. Ga gericht aan de slag, zodat jij snel je ideale startersbaan vindt. Wij helpen je hierbij.

Traditionele manieren

Wie een baan zoekt, begint tegenwoordig vaak online. Duizenden vacatures vind je in de online vacaturebanken. En in toenemende mate kun je op social media terecht. Je kunt ook alle afzonderlijke bedrijfswebsites afgaan. Het zoeken van werk is zo een tijdrovende klus. Vele pagina's zoek je af, en vaak kom je dezelfde functies tegen. Voor je het weet, surf je uren in de rondte.

Efficiënt zoeken

Dit online zoeken kan efficiënter. Heb je al een idee in welke branche je jezelf wel ziet werken? Of in elk geval een startdiscipline? Klik dan eens rond in onze bedrijfsprofielen. Hier vind je uitgebreide informatie over de belangrijkste toporganisaties. De feiten en cijfers, maar ook een indruk van de bedrijfscultuur en de mogelijkheden voor starters. Én actuele vacatures!

Vacatures vinden

Iedere maand hebben we een ruim aanbod aan nieuwe vacatures. Voor zowel studenten als afgestudeerden. Van stage tot afstudeeropdracht, van traineeship tot startfunctie. Naast actuele vacatures, hebben veel organisaties doorlopende vacatures of mogelijkheden voor open sollicitaties. In de bedrijfsprofielen vind je alle informatie. Met je Qompas profiel solliciteer je direct!

Er zijn veel mogelijkheden om tijdens en na je studie in contact te komen met potentiële werkgevers. Maar waar moet je nu naar toe? Onze evenementen pagina biedt je een snel overzicht van carrière-events en recruitmentactiviteiten. Zo kun je gericht op pad, en mis je nooit een inschrijfdeadline! Interessant event gevonden? Met je Qompas profiel meld je je direct en eenvoudig aan.