• Utrecht, zie bijzonderheden
 • €3279 - €5039 (schaal 11)
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Master/doctoraal
 • 36 uur per week
 • Techniek / productie

Adviseur Assetmanagement
Herken jij de kansen, risico’s en ontwikkelingen van onze vaarwegen, snelwegen, bruggen en viaducten? Verbeter jij met je technische kennis graag processen? Haal jij voldoening uit het adviseren van collega’s zodat ons assetmanagement naar een hoger niveau wordt gebracht? Als dat zo is, dan komen wij graag met jou in gesprek.

De netwerken van (water)wegen in Midden Nederland vormen het kloppend hart van Nederland. Het geheel van snelwegen, waterwegen, bruggen, sluizen, viaducten en infrastructurele systemen zorgt voor de verbindingen die Nederland in beweging houden. Denk hierbij aan het Amsterdam Rijnkanaal en de snelwegen rond Utrecht(A2, A27 en de A12). Het managen van deze assets is een kerntaak van Rijkswaterstaat Midden Nederland. Voor meer informatie over assetmanagement bekijk ons webinar 'Grip op de Nederlandse infrastructuur'.

Hoe breng jij ons assetmanagement naar een hoger niveau?

 • Door jouw kennis en ervaring op het gebied van Lean-management of verbeterprocessen;
 • Jij bent in staat om SE, RAMS, LCC en RCM op de juiste wijze toe te passen;
 • Als inhoudelijke deskundige geef je zowel binnen als buiten de regio advies over het beheer, gebruik en ontwikkeling van de assets van Rijkswaterstaat.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

 • Het geven van advies over assetmanagement, het signaleren van knelpunten en het voorstellen van verbeteringen;
 • Je vervult graag een verbindende, coördinerende en leidende rol om samen een proces te implementeren en werkend te krijgen;
 • Het opstellen van een lange termijn advies.

Wat wij aan jouw waarderen?
Jij bent de persoon die met een helikopter view over de processen heen kijkt en weet waar we ze kunnen verbeteren zodat ze beter op elkaar aansluiten. Dit bereik je door constant met betrokkenen in gesprek te zijn en via veel (kleine) stapjes uiteindelijk het grootte doel te bereiken, een beter proces. Door je nieuwsgierigheid en goede communicatieve vaardigheden maak je makkelijk contact en weet je snel een netwerk op te bouwen.

Geinteresseerd? Solliciteer direct! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst meer informatie voordat je gaat solliciteren? Bel of app met Martin van Veen, senior adviseur Assetmanagement, via 06-51562191. Hij staat je graag te woord.
In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-opleiding in een relevante richting zoals civiele techniek;
 • Je hebt ervaring (of kwaliteit) in het tot stand brengen van complexe adviestrajecten, waarbij je rekening houdt met politieke, maatschappelijke en organisatorische vraagstukken.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: Schaal 11
Salaris Min: €3279 - Max €5039 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week: 36
Maximaal aantal uur per week: 36

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden

 • De selectiegesprekken vinden plaats op 25 maart;
 • Je standplaats is Utrecht. Vanwege de huidige coronamaatregelen werken we op dit moment vanuit huis;
 • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling
Midden-Nederland (MN) ontwikkelt als een van de zeven regionale onderdelen van Rijkswaterstaat de visie, meerjarenplanning en monitoring van het hart van Nederland: Utrecht, Flevoland en de randen van de omliggende provincies. Met onze specifieke kennis en expertise beheren we bijvoorbeeld het IJsselmeer, Nederlands grootste zoetwaterreservoir. En de wegen rond Utrecht, de draaischijf van ons land, en diverse waterwegen waaronder het Amsterdam-Rijnkanaal dat het drukst bevaren kanaal van Nederland is.

Bij MN voelen en hebben wij 24/7 de verantwoordelijkheid voor ons netwerk. Zorgvuldige verkenning, heldere planvorming en nauwkeurige uitwerking; dat is waar wij voor staan. We denken niet alleen aan morgen, maar zeker ook aan later. De plannen die wij nu maken en de stappen die wij nu zetten, zijn bepalend voor het huidige netwerk en dat van de toekomst. Samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat werken we aan het optimaal beheer, het gebruik én de ontwikkeling van alle netwerken van Rijkswaterstaat. Maar ook extern zijn wij vanuit onze centrale ligging graag de verbindende schakel: landelijk en regionaal, binnen politieke en bestuurlijke omgevingen, het bedrijfsleven, natuur- en milieuorganisaties, kennisinstituten en onze maatschappij. Bij MN zijn we deskundig en betrokken bij de samenleving. Onze mensen krijgen volop ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen en hun talenten uit te bouwen. Hier staan we klaar voor elkaar en zijn we betrokken bij elkaars verantwoordelijkheden.

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: