Afstuderen bij één van de grootste advies- en ingenieursbureau van Nederland? Oranjewoud daagt je uit!

Afstudeeropdracht: Standaardisatie Bruggen

Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud investeert graag in de opleiding en persoonlijke ontwikkeling van jong talent. We bieden scholieren en studenten binnen diverse vakgebieden stages en afstudeerplekken aan. Hierin geven we je niet alleen een brede kijk op onze organisatie, je maakt ook actief kennis met het werkveld. Samen met onze enthousiaste begeleiders maak je jouw afstudeeropdracht tot een interessante en leerzame periode. En wie weet zien we je na jouw afstuderen als collega terug.

Doel:

Het uitwerken van een aantal elementen die kunnen dienen om bruggen te realiseren.

Onderwerp:

Je onderzoekt in hoeverre het mogelijk is om vanuit een aantal standaard elementen bruggen te realiseren die toegepast kunnen worden voor de verschillende verkeersstromen en gebruiksklassen. Hierbij bestaat de mogelijkheid om te variëren in overspanning, gebruiksklasse maar ook in de vormgeving. Hierbij staat centraal dat de brug voldoet aan constructieve eisen, maar niet sterker dan noodzakelijk wordt en dat er gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Door het gebruik van standaard-elementen kunnen bruggen in ‘massa’ geproduceerd worden.

Inhoud:

Het afstudeeronderzoek start met een literatuurstudie naar bestaande standaardbruggen en hun toepassing. Hierbij kijk je bij bestaande leveranciers van standaardbruggen. Uit literatuuronderzoek volgt een overzicht van bestaande concepten en beschrijf jij welke elementen verder gestandaardiseerd kunnen worden. In het tweede deel van de opdracht werk je deze elementen verder uit.

Periode:

Dit afstudeeronderzoek kan starten vanaf september 2013.

Begeleiding:

Evelien Lange - van der Esch, Projectingenieur Kunstwerken, begeleidt jou tijdens dit onderzoek.

Locatie:

Capelle aan den IJssel.

Interesse?

Laat ons in een motivatiebrief en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt.

Meer informatie:

Neem contact op met Ester Turubassa , telefoonnummer (0570) 50 13 74.