Het CBS is uitgegroeid tot een innovatieve organisatie, die actief inspeelt op behoeften van de samenleving. Het deelt zijn rijkdom aan informatie met andere overheden, politiek, wetenschap, media en het bedrijfsleven. Het CBS maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten en besluitvorming worden gebaseerd op betrouwbare statistische informatie. Het CBS biedt informatie die uitnodigt tot gebruik en zorgt ervoor dat de informatie toegevoegde waarde heeft voor de gebruikers. Niet alleen losse cijfers worden gepubliceerd, maar zoveel mogelijk worden economische en sociale fenomenen beschreven door cijfers in samenhang te presenteren. Het CBS sluit aan bij actuele gebeurtenissen door het uitbrengen van nieuwsberichten en tweets.

Het CBS Center for Big Data Statistics zoekt een enthousiaste data scientist om ons team te versterken. Vind jij het leuk om maatschappelijk relevante ontwikkelingen met Big Data in kaart te brengen en wil je ons helpen Big Data een steeds grotere rol in onze statistiek te geven? Ben je net afgestudeerd of heb je enkele jaren werkervaring, neem dan contact met ons op!

Waar kom je te werken?
Je werk speelt zich af in Den Haag en Heerlen. Het zwaartepunt van je werkplek is in overleg te bepalen. CBDS bestaat nu uit 10 data scientists en een evenzoveel aantal internships met allen een achtergrond in bijvoorbeeld statistiek, natuurkunde, computer science en wiskundigen. Het CBDS is een nieuw, dynamisch organisatie onderdeel met een open en onderzoekende cultuur en leidt de eigen jonge data scientists in een traineeprogramma verder post academisch op. Daarnaast stellen we je mening over de doorontwikkeling van het CBDS op prijs.


Het werk
Het doel van het CBDS is om met behulp van Big Data statistiek te versnellen of te verbeteren en om nieuwe informatiebehoeften in de samenleving met Big Data in te vullen. Het CBDS richt zich daarbij op innovatieve product ontwikkeling op verschillende inhoudelijke thema’s en op toegepast onderzoek naar methoden en technieken. Het CBDS stuurt op co-creatie en heeft een netwerk van meer dan 40 toonaangevende bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen aan zich verbonden,


De ontwikkelingen en mogelijkheden gaan razendsnel, evenals de vraag naar informatie vanuit de samenleving. Het CBDS wil op deze ontwikkelingen inspelen en in deze behoefte voorzien. Om ons te versterken zijn we op zoek naar een enthousiaste, maatschappelijk betrokken data scientist.

Jouw taken:

 • Productontwikkeling, al of niet in projectverband, op basis van nieuwe en bestaande data en combinaties hiervan op één van de inhoudelijke onderwerpen waarop het CBDS actief is
 • Verrichten van toegepast, innovatief onderzoek gericht op het ontwikkelen en verbeteren van moderne methoden en technieken voor het gebruik van Big Data in het statistische proces van het CBS.
 • Je onderhoudt een netwerk met betrokken afdelingen binnen het CBS en voor de projecten relevante partijen daarbuiten.
 • Schrijven van publicaties over de uitgevoerde onderzoeken en eventueel presenteren van onderzoeksresultaten binnen het CBS en op congressen in binnen- en buitenland.

Jouw profiel

 • Je beschikt over relevante statistische/mathematische kennis
 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in statistiek, econometrie, wiskunde of vergelijkbaar en aantoonbare kennis van analyses met Big Data
 • Je hebt ervaring met programmeertalen (R/python, Linux, parallel computing en (High Performance Computing)
 • Je hebt kennis van Artificiële Intelligentie, Machine learning en/of text mining
 • Je hebt kennis van gebruik van (voorspel)modellen en algoritmische schattingsmethoden
 • Je kunt data-gedreven én product gedreven werken.
 • Je bent met behulp van datavisualisatie in staat om inzicht te krijgen in nieuwe databronnen
 • Je hebt een sterk ethisch besef en bent nieuwsgierig met een brede interesse
 • Je bent een doorzetter die geen probleem heeft om zich op nieuw (onbekend) terrein te begeven
 • Je kunt gestructureerd werken en je bent in staat werkzaamheden in handelbare delen te splitsen en uit te werken
 • Je bent een teamplayer, je kunt ook zelfstandig werken en hebt een constructief kritische houding
 • Je beheerst de Engelse of Nederlandse taal zowel in spreken als schrijven.

Je salaris
Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamisch werkveld. Flexibiliteit om de balans tussen werk en privé te bewaken. Een hoogwaardig arbeidsvoorwaardenpakket en ruime opleidingsmogelijkheden. Je salaris is maximaal € 4605,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.


Meer weten?
Dan kun je bellen met Piet Daas, senior methodoloog, telefoon 045-570 6964. De sollicitatiegesprekken zullen in de periode april/mei 2017 plaatsvinden.