We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst.

Doel van deze functie

AkzoNobel heeft passie voor verf. Wij zijn experts in het ambacht van het creëren van verven en lakken en zetten de standaard op het gebied van kleur en bescherming sinds 1792. Ons wereldklasse portfolio van merken - inclusief Flexa, Sikkens en Alabastine - heeft het vertrouwen van klanten over de hele wereld. Met ons hoofdkwartier in Nederland zijn we actief in meer dan 150 landen en hebben wij 34.500 medewerkers die gepassioneerd zijn over het leveren van onze hoogwaardige producten en diensten die onze klanten verwachten

AkzoNobel Decorative Paints brengt kleur in je leven, met een breed gamma producten voor decoratie en bescherming, binnen en buiten. Ons assortiment omvat verven, lakken en beitsen, maar ook producten voor de voorbehandeling (pre-deco) van hout en metaal. Als experts in kleur streven we er naar al onze klanten – van professionele schilders tot enthousiaste doe-het-zelvers te voorzien van de allerbeste producten en het advies voor een perfecte afwerking van hun project.

De afdeling Data Management is verantwoordelijk voor de alle data die nodig is voor de dagelijkse operationele bedrijfsprocessen. Samen met het team van ca. 12 collega’s ben je verantwoordelijk voor de accuraatheid, compleetheid en tijdigheid van klantdata, productdata en pricing data.

Verantwoordelijkheden

In deze functie coördineer je o.a. alle data die nodig is voor nieuwe product introducties binnen de DHZ en Prof markt voor onze verfmerken Flexa, CetaBever, Glitsa, Hammerite, Sikkens, Trimetal, Herbol, Alabastine en Polyfilla Pro. Daarnaast draag je ook zorg voor alle productdata voor alle Non-Paint producten zoals kwasten, rollers en andere aanvullende artikelen.

Tevens draag je zorg voor de klantdata en ben je verantwoordelijk voor de prijzen, condities en promoties van de volledige assortiment binnen de DHZ en Professionele markt.

Naast Nederland is het team ook verantwoordelijk voor de diverse markten in België, Luxemburg en de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Denemarken.

We werken met veel afdelingen samen en zijn met onze stakeholders telkens op zoek om onze processen continue te blijven verbeteren. Daarnaast zijn wij een belangrijke business partner in projecten van andere afdelingen en in pilots geleid vanuit het hoofdkantoor.

Elke keer opnieuw zijn we op zoek naar hoe het Data Management van de toekomst eruit ziet en hoe we meer waarde uit de data kunnen halen. Kan jij input geven aan de plannen voor de toekomst en heb jij de juiste energie om deze uit te voeren en dan zijn we op zoek naar jou!

Wat breng jij mee?

Ter versterking van dit team zijn we op zoek naar een kandidaat met een gezonde dosis ambitie en de drive om zichzelf verder te ontwikkelen. Dit is een mooie rol voor een starter of als 2de stap in je carrière.

Verder bezit je het volgende:

 • HBO/WO opleiding in Bedrijfskunde, Business, IT & Management of andere relevante richting.
 • Kennis van en ervaring met ERP systemen. SAP en/of Microsoft Dynamics kennis is een pré.
 • Excel ervaring.
 • Ervaring met Data Management
 • Ervaring met PowerBI is een pré
 • Zelfstandig kunnen ontwikkelen/uitvoeren van complexe analyses en rapportages
 • Je bent proactief, analytisch sterk, flexibel, zelfstandig en accuraat.
 • Sterke communicatieve vaardigheden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Bereidheid om af en toe reizen (<5% per maand)

Wordt onderdeel van een bijzonder bedrijf

AkzoNobel is meerdere Jaren gecertificeerd als “Top Employer”. Je komt te werken in een bedrijf waar continu gewerkt wordt aan duurzaamheid. Op persoonlijk niveau zal het volgende onderdeel zijn van je pakket:

 • Een bovengemiddeld aantal vakantiedagen;
 • Mogelijkheden tot flexibel werken.
 • Reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding.
 • Je zal deelnemen aan het APF pensioenfonds;
 • Mogelijkheden tot training en opleiding
 • Laptop van de zaak

Meer informatie en hoe te solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yonathan Kortram-Talent Acquisition Partner, +31 880 030 731, optie 2. Of stuur een email naar TalentResourcing.NL@akzonobel.com . Solliciteren kan alleen online. Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

Alle gekwalificeerde sollicitanten zullen worden overwogen voor de functie zonder rekening te houden met hun ras, huidskleur, handicap, geslacht, geslachtsidentiteit, burgerlijke staat, nationaliteit, etnische afkomst, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele geaardheid.