Het IT traineeship bij NS bereidt talenten voor op een toekomstige rol op het gebied van bijvoorbeeld Development, Testing, Architectuur, Projectmanagement of zelfs Security. NS heeft speciaal voor IT starters een traineeprogramma ontwikkeld waarin zowel de vakinhoud als vaardigheden centraal staan. Het traineeship biedt je de mogelijkheid om in 2 jaar tijd een vliegende start te maken binnen onze organisatie.

Tijdens het traineeprogramma maak je kennis met complexe, uitdagende en actuele IT vraagstukken binnen verschillende bedrijfsonderdelen van NS. Tegelijkertijd volg je een intensief opleidingstraject waardoor je jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk ontwikkelt. Je wordt begeleid door een mentor en diverse ervaren professionals.

Het traineeprogramma is de perfecte springplank en start uiterlijk 1 september 2016. Wanneer je het tweejarige programma succesvol hebt doorlopen, stroom je als IT’er door naar een interessante vervolgfunctie als IT professional.

Jouw eerste jaar; een goede basis
Om een goede basis te leggen start je het eerste jaar met een traineeship op het gebied van bijvoorbeeld development, testing, architectuur of een andere positie. Deze positie wordt met jou besproken aan de hand van jouw ambities en interesses. Je krijgt hierbij uitstekende begeleiding vanuit je manager, mentor en externe begeleiders.

Jouw tweede jaar; verdiepen of verbreden?
Jouw tweede jaar regel je zelf door je netwerk aan te spreken en zelf initiatief te tonen. Je gaat zelf op zoek naar de positie die bij je past en in het verlengstuk ligt van je ambities. Dit zou een verbreding of verdieping van je toekomstige rol kunnen zijn. Je kunt hierbij denken aan bijv. de rol developer, architect, security, test analist of strategisch consultant.

In sneltreinvaart naar een sleutelfunctie binnen NS IT
Na het IT traineeship heb je flinke bagage als IT Professional. Bij het afsluiten van het Traineeprogramma gaan we samen met jou op zoek naar een mogelijke vervolgstap binnen NS IT.

Waar ben je goed in?
IT is jouw passie. Je hebt een HBO/WO-opleiding bedrijfskundige of technische informatica of een soortgelijke technische IT opleiding en maximaal twee jaar werkervaring.

We zijn op zoek naar jonge talenten die inhoudelijk de diepte in willen, maar ook klantgericht willen leren werken. Bij alles wat jij mogelijk maakt, houd je de ervaring van onze reizigers in het achterhoofd. Ook het ontdekken van je eigen talenten behoort tot je ambities. Want in welke rol krijg jij eigenlijk de meeste energie? Deze eigenschappen samen vormen de ideale uitgangspositie om jouw carrière bij NS in beweging te zetten.

Hier ga je werken
IT zit bij ons niet alleen op, onder, in en aan de trein, maar ook in onze operatie, op onze stations en virtueel. Denk hierbij aan de logistieke systemen om slimme en uitvoerbare dienstregelingsplannen te maken, de OV Chipkaart, contactloos betalen, onze innovatieve reisplanner en de website NS.NL. Dit zijn zeer zichtbare projecten met een grote maatschappelijke impact.
Daarnaast gebeurt er ook veel voor de eigen NS medewerkers zoals; werkplekhosting voor meer dan 16.000 werkplekken en het onderhouden van een van de grootste netwerken in Nederland. Slechts enkele voorbeelden die enorm veel mogelijkheden met zich meebrengen voor IT’ers zoals jij!

Vind je dit interessant?
Wil jij de sfeer bij NS proeven? Kom dan naar de NS IT inhousedag op 14 april.

Selectieproces:
Vanaf 1 april 2016 kan je solliciteren voor het IT traineeship. Ben je ons eerder tegen gekomen op een event? We zouden het fijn vinden als je dit benoemt in je brief. Na beoordeling van jouw cv en motivatiebrief word je mogelijk uitgenodigd voor een e-assessment. Als je dit e-assessment positief hebt afgerond, word je uitgenodigd voor een eerste selectiegesprek met onze recruiters. Na dit gesprek volgt de uitnodiging voor een gesprek met een Talent & Ontwikkeling adviseur en een IT manager. In deze gesprekken staan zowel jij als je passie voor het IT vak centraal.

Je kunt uiterlijk 1 september 2016 beginnen met het traineeship, maar in overleg kun je mogelijk eerder starten.

Wat bieden wij:
• Een goed startsalaris obv 36 uur
• Goede balans tussen werk/privé
• Uitstekende opleidingsmogelijkheden
• Uitstekende carrièreperspectieven
• Een vrij reizen OV kaart
• Goede pensioenvoorziening

Solliciteren?

Qompas mag exclusief haar talenten aandragen bij NS! Solliciteer met je Qompas profiel en CV en Qompas verzorgt een uitgebreide CV-check, voordat deze naar NS wordt gestuurd.

Je kunt je cv en motivatiebrief versturen naar Rosalie van der Tuuk via rst@qompas.nl. Mocht je meer informatie willen, aarzel dan niet om contact op te nemen via 071-581 55 88.