Beschrijving van het bedrijf
Heb je net je WO diploma op zak en ben je op zoek naar een uitdagende baan waar je jezelf kunt ontplooien? Ben je analytisch ingesteld en goed in het in kaart brengen van processen? Dan past het goed bij jou om onze complexe operatie te vertalen naar onze IT infrastructuur als Informatie Analist! Het is niet nodig om een IT'er te zijn, maar als digital native ben je natuurlijk wel IT savvy. Als startende Informatie Analist krijg je vanuit Eurofins een trainings- en ontwikkelingsprogramma en bieden wij interessante doorgroeimogelijkheden, hierover later in de vacature meer!

Functieomschrijving
De locatie Barneveld is geselecteerd als een van de vijf pilot labs in het ambitieuze programma om eigen LIMS (Laboratory Information Management System) voor zowel de Food en Environment business te ontwikkelen. 2022 gaat het jaar worden waarin de laatste ontwikkelingen plaats zullen vinden en het nieuwe LIMS live zal gaan in Barneveld. Jij zult een cruciale rol gaan spelen in de implementatie, niet alleen in Barneveld maar ook Amsterdam, Nazareth (B) en de overige locaties binnen Environment BeNeLux zullen snel daarna volgen.

Als Informatie Analist ben je nieuwsgierig en leergierig van aard. Je analyseert en documenteert de analytische methodes en werkprocessen. Hierbij beschrijf of herschrijf je de huidige processen en stem je dit af met de teamleiders, analisten en laboranten. Je configureert werkprocessen en methodes in verschillende informatie systemen. Daarnaast bereid je de testscenario’s en test data voor, documenteer je de testresultaten en los je de knelpunten op doormiddel van troubleshooting. Hierbij werk je samen met het team volgens de scrum methode.

Inhoud van de functie:

 • Je bent leergierig en gaat op zoek naar antwoorden. Als je ze niet uit de documentatie of de systemen kunt halen schroom je niet om hier anderen bij te betrekken;
 • Je houdt van het oplossen van puzzels en schroomt niet om hier pro-actief naar anderen te stappen;
 • Zelf startend, in staat om bij tegenslagen oplossingen te vinden, ook die buiten de gebaande paden liggen;
 • Je bent IT savvy, maar niet per se een die hard IT’er;
 • Je houdt van de inhoud en hebt een goede balans tussen perfectie en pragmatisme.

Functie-eisen
Als Informatie Analist zet je een groen vinkje achter de volgende punten:

 • Afgeronde MSc;
 • 0-3 jaar werkervaring;
 • Bèta mentality;
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift;

Verder ben je hands on, analytisch en communicatief sterk. Je kunt de kennis die je opdoet in het laboratorium vertalen naar correct geconfigureerde workflows. Hiernaast heb je het vermogen om je eigen werk goed te organiseren, maar je kunt ook uitstekend samenwerken in een team.

Aanvullende informatie
Wij bieden:

 • Een interessante en uitdagende leeromgeving bij een groot internationaal team van gemotiveerde professionals;
 • De kans om betrokken te zijn bij een IT project dat een grote impact gaat hebben op het dagelijks werk van een grote groep gebruikers;
 • Een dynamische, snel groeiende organisatie in ontwikkeling. Eurofins behoort tot de snelstgroeiende bedrijven van Europa;
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden zoals een aantrekkelijk salaris, een pensioenregeling, 26 vakantiedagen en een reiskostenregeling;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. In de eerste 1,5 jaar ontvang je training on the job om ingewerkt te worden en daarnaast bieden we een traject aan om je softskills te ontwikkelen. Communicatieve vaardigheden en stakeholdermanagement next level komt je namelijk goed van pas in een functie als deze;
 • Doorgroeimogelijkheden. Na 1,5 tot 2 jaar groei je door als Business Analist, Project Manager, Product Owner, Trainer, Agile Tester, BI consultant, Data Analist of misschien zelfs C# Developer, bij Eurofins is het helemaal aan jou!

Interesse?
Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in een informele, betrokken en prettige werksfeer, dan zien we graag je CV en motivatie tegemoet.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Beschrijving van het bedrijf
Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 58.000 medewerkers, verdeeld over 900 hyper moderne laboratoria en is actief in 54 landen met een pro-forma omzet van 6.8€ in 2021. Naast zeer sterke autonome groei met vele eigen start-ups heeft Eurofins in 2021 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan.

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 600 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in de grote laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam) en Barneveld (Eurofins Analytico).

Ellen Luijben - Lead Recruiter - recruiter bij Eurofins
Ellen Luijben - Lead Recruiter
Stel je vraag via: