Het CBS Center for Big Data Statistics zoekt een enthousiaste junior data engineer om ons team te versterken. Vind jij het leuk om maatschappelijk relevante ontwikkelingen met Big Data in kaart te brengen en wil je ons helpen Big Data een steeds grotere rol in onze statistiek te geven? Ben je net afgestudeerd of heb je enkele jaren werkervaring, neem dan contact met ons op!
Je werk speelt zich af in de vestiging in Heerlen, met regelmatige bezoeken aan de CBS vestiging in Den Haag. CBDS bestaat nu uit 10 data scientists en een evenzoveel aantal stagiaires met allen een achtergrond in bijvoorbeeld statistiek, natuurkunde, computer science en wiskunde. Het CBDS is een nieuw, dynamisch organisatie onderdeel met een open en onderzoekende cultuur en leidt de eigen jonge data scientists in een traineeprogramma verder op. Daarnaast stellen we je mening over de doorontwikkeling van het CBDS op prijs.

Het werk
CBS heeft nationaal en internationaal erkenning opgebouwd op het terrein van big data. In september 2016 heeft CBS het programma CBS Center for Big Data statistics (CBDS) opgericht, waarin alle activiteiten van CBS op het gebied van Big Data samenkomen. Het CBS is het enige statistiekbureau ter wereld dat Big Data in statistieken toepast. Het doel van het CBDS is om met behulp van Big Data statistiek te versnellen of te verbeteren en om nieuwe informatiebehoeften in de samenleving met Big Data in te vullen. Het CBDS richt zich daarbij op innovatieve product ontwikkeling op verschillende inhoudelijke thema’s en op toegepast onderzoek naar methoden en technieken. Het CBDS stuurt op co creatie en heeft een netwerk van meer dan 40 toonaangevende bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen aan zich verbonden,

De ontwikkelingen en mogelijkheden gaan razendsnel, evenals de vraag naar informatie vanuit de samenleving. Het CBDS wil op deze ontwikkelingen inspelen en in deze behoefte voorzien.

Om ons te versterken zijn we op zoek naar een enthousiaste, maatschappelijk betrokken junior data engineer.

 • Ontwikkelen van software voor het verwerken van grote hoeveelheden data;
 • Nieuwe Big Data bronnen geschikt maken voor analyse door de data scientists;
 • Bijdragen aan product development in onze Big Data Projecten;
 • Aanspreekpunt bij CBDS voor het beheer van de big data infrastructuur;
 • Bijhouden van nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van Big Data.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in Technische Informatica of Scientific Programming;
 • Je beschikt over relevante statistische/mathematische kennis;
 • Je hebt ervaring met programmeertalen (Python/R, Java, Scala) waaronder één lagere programmeertaal (C#, C++, Fortran);
 • Kennis over Linux, parallel computing en (High) Performance Computing en big data platformen (Hadoop, Spark);
 • Je kunt data-gedreven én product gedreven werken;
 • Je hebt een sterk ethisch besef en bent nieuwsgierig met een brede interesse;
 • Je bent een doorzetter die geen probleem heeft om zich op nieuw (onbekend) terrein te begeven;
 • Je kunt gestructureerd werken en je bent in staat werkzaamheden in handelbare delen te splitsen en uit te werken;
 • Je bent een teamplayer, je bent pro-actief en hebt een constructief kritische houding;
 • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal zowel in spreken als schrijven.

Je salaris
Je salaris is maximaal € 4049,- per maand (schaal 10). De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Naast een goed salaris o.b.v. 36 uur kent CBS ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld en vaste eindejaarsuitkering, een zeer goed pensioen bij ABP, flexibele werktijden, uitgebreide verlofmogelijkheden, etc.


Meer weten?
Dan kun je bellen met Marco Puts, Lead Data Scientist, telefoon 045-570 6825 of met Rob Warmerdam, Hoofd IT Solution Services, telefoon 070-337 5433.