Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures

De mogelijkheden van data zijn eindeloos. Maar hoe pas je ze slim toe? Jij maakt bedrijven hier wegwijs in. Zo help je de Nederlandse maakindustrie om uit te groeien tot het meest flexibele en best digitaal verbonden productienetwerk van Europa!

WAT GA JE DOEN?
Als junior consultant combineer je jouw IT-kennis met je bedrijfskundig inzicht om onze maakindustrie, met name in de regio Eindhoven, slimmer te maken en zo onze concurrentiekracht te verhogen. Een interessante uitdaging, want om dit te realiseren moeten bedrijven beter samenwerken, meer automatiseren, flexibeler produceren en effectiever data uitwisselen. Aan de andere kant willen ze natuurlijk niet dat bedrijfsgevoelige informatie zomaar op straat komt te liggen of in verkeerde handen valt. TNO ontwikkelt hiervoor vernieuwende, veilige en efficiënte oplossingen die vaak een hele sector een boost kunnen geven. Zo dragen we bij aan het Smart Connected Supplier Network, het Fieldlab Flexible Manufacturing en de International Data Space Association. Ook werken we in Europees verband aan MARKET4.0.

Als junior consultant ben jij de schakel tussen onze projectteams en onze klanten en samenwerkingspartners. De vraagstukken uit de praktijk vertaal je naar de onderzoeksprojecten van TNO. En andersom presenteer je onze oplossingen aan de buitenwereld, bijvoorbeeld op beurzen en congressen. Jij hebt intensief contact met (potentiële) klanten – van het mkb tot multinationals en brancheorganisaties – en laat hen zien waar verbeterkansen liggen. Hoe en waar je dat precies gaat doen, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Natuurlijk kun je in het begin rekenen op ondersteuning van je meer ervaren collega’s. Maar je krijgt ook al snel veel verantwoordelijkheid. Zo bouw je mee aan een eerlijke en veilige manier van data delen en verzamelen. En je verkleint de kloof tussen wat technisch gezien mogelijk is en wat nu wordt gebruikt Lees meer over data science bij TNO

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
De rol van bruggenbouwer is jou op het lijf geschreven. Jij hebt snel door hoe de klant denkt. Én hoe je hem of haar overtuigt van de nieuwste interoperabiliteitsoplossingen die jij en je collega’s als team bedenken en ontwikkelen. Als consultant werk je nauw samen met de onderzoekers. Hoewel je zelf meer van de zijlijn bij het onderzoek betrokken bent, weet je wel hoe een technisch product werkt en hoe je het verkoopt. Dankzij jouw heldere advies en uitleg, wek je vertrouwen bij de klant, breng je partijen samen en haal je op den duur ook zelf mooie opdrachten binnen. Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een HBO of WO-diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld business information systems, data science, machine learning, computer science en engineering of operations management en logistics.
 • Bedrijfskundig inzicht.
 • Affiniteit met bedrijven in de maakindustrie, liefst in het hightechdomein.
 • Bij voorkeur kennis van technieken voor gecontroleerde datadeling tussen bedrijven, zoals JSON/XML, webservices, semantic web en linked data, cloudplatformen of International Data Spaces.
 • Minimaal een basis in de Nederlandse taal

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?
TNO slaat als onafhankelijke onderzoeksorganisatie een brug tussen de universitaire wereld en bedrijven. Wij vertalen onderzoeksresultaten naar heldere toepassingen en oplossingen. Zo lossen we de problemen van overmorgen op. Bij ons heb je de tijd om langer en rustiger over situaties na te denken. En is een project volbracht? Dan hervatten we onze ontdekkingsreis naar tools, modellen en adviezen waar Nederlandse bedrijven en organisaties in de toekomst wat aan hebben. Met zo’n drieduizend medewerkers werken we binnen negen verschillende domeinen voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, maatschappelijke organisaties, grote bedrijven en dienstverleners.

Voor innovaties op het gebied van data moet je bij de afdeling Data Science zijn. Hier komen de knapste koppen samen om oplossingen te bedenken die Nederland en de wereld verder brengen. Denk aan standaarden waarmee organisaties en apparaten data snel, eenvoudig en veilig kunnen uitwisselen. Ook ontwikkelen we analysemethoden met een privacyvriendelijk design. Hiermee kunnen data geanalyseerd worden, zonder de inhoud van (bedrijfs)gevoelige informatie vrij te geven. En we richten ons op het transparant maken van data-analysemethoden. Zodat ook uitlegbaar is hoe bepaalde resultaten tot stand komen. Belangrijk als data-analyse bijvoorbeeld besluitvorming ondersteunt.

WAT KAN TNO JE BIEDEN?
Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld en een dertiende maand, krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Misschien wil je doorgroeien tot medior of senior consultant, jezelf meer verdiepen in projectmanagement of carrière maken als scientist. Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Goede begeleiding, onder meer via ons Talent Development Programme. Verder heb je de mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken.
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een uiterst innovatieve en inspirerende werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Reiskostenvergoeding of een fiets.
 • Gezellige activiteiten met je TNO-collega’s, zodat je snel mensen leert kennen.
 • Flexibele werktijden en vrijheid om te werken waar je maar wilt. Bijvoorbeeld thuis of op onze andere locaties in Den Haag, Soesterberg en Groningen.
 • Toegang tot het netwerk en de leuke activiteiten van Jong TNO.
 • Coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je kunt kiezen

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een derde en laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?
Dan zien we je reactie graag tegemoet! Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

Recruiter: Sandra Lemmens
Mobiel: +31 (0)6-23967752

Anne-Maartje den Uijl-Meijman - Corporate Recruiter - recruiter bij TNO
Anne-Maartje den Uijl-Meijman - Corporate Recruiter
Stel je vraag via: