Functieomschrijving
"Je hoeft geen supernerd te zijn om in de ICT te kunnen werken. Als je wiskunde leuk vindt en van nature onderzoekend bent, kom je al een heel eind." Patricia Smallenbroek, ICT-Trainee bij de Belastingdienst.

De vernieuwing en verbetering van IT-processen: daar richt de afdeling IV-Accent zich op. Wij maken deel uit van het organisatieonderdeel generieke business services van de Belastingdienst. Onze werkzaamheden zijn innovatief en resultaatgericht, de cultuur is ontwikkelgericht. Binnen onze afdeling zijn ook de voorzieningen voor gegevensontsluiting gepositioneerd binnen het team gegevensontsluiting (GO). Die maken het mogelijk generieke business services onafhankelijk van de integratie business services door te ontwikkelen. Daarnaast onderzoeken we de wijze waarop innovatie van technologie en het verder versnellen van de voortbrenging aangejaagd kan worden. GO bestaat uit veertig mensen en telt drie subteams die ieder een eigen aandachtsgebied hebben: data-integratie, mobile device management-services en application programming interfaces-management.

In jouw rol van DevOps-engineer krijg je de kans om leren en werken met elkaar te combineren. Je gaat vooral aan de slag met het operationele deel. Beheren, implementeren, monitoren en verbeteren: daaruit bestaat jouw takenpakket. Bij GO ontsluiten we verschillende soorten gegevensbronnen van binnen en buiten de Belastingdienst. Die gegevens stellen we via een master information hub beschikbaar aan afnemers als mijn.overheid.nl, mijn.belastingdienst.nl, aangiftecampagnes, de afdeling datafundamenten en analytics en de FIOD. We werken onder meer met Linux, IBM Pure Systems, IBM InfoSphere (MDM, ETL). Ook gebruiken we tools als Ansible, Robot Framework, Jenkins en OpenShift voor het testen en uitrollen.

Jij hebt de inslag van een beheerder, wilt graag systemen beschermen en bent iemand die het maken en het distribueren van software maar al te graag ondersteunt. Wil jij persoonlijk groeien door te werken in het technisch meest diverse computercentrum van Nederland? We informeren je graag over hoe je toekomst eruit kan zien.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Patricia? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Robin Schoemaker.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau dat kan blijken uit ervaring, of een opleiding in de richting van ICT.
 • Je hebt aantoonbare interesse in het vak en kunt dit aantonen door middel van een afstudeeropdracht, stage of bijbaan.
 • Je hebt de wil en ambitie om je verder te ontwikkelen en om leren en werken met elkaar te combineren.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties?

 • klantgerichtheid
 • zelfstandigheid en samenwerken
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • flexibiliteit

Herken jij jezelf ook hierin?

Jij functioneert uitstekend in een agile-werkomgeving die zich kenmerkt door een grote dynamiek en het nemen van eigen verantwoordelijk. In jouw rol werk je zoveel mogelijk met behulp van scrum in een DevOps-team.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 9
 • Salarisomschrijving .
 • Maandsalaris Min €2750 - €3885 (bruto)
 • Contractduur 1 jaar, met uitzicht op vast
 • Minimum aantal uren per week 32
 • Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.
Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening/GBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Generieke Business Services (GBS) brengt generieke eindvoorzieningen voor burgers en bedrijven en medewerkers op het gebied van interactie, data en kantoorvoorzieningen voort.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv. Een eventueel selectiegesprek vindt plaats in Apeldoorn.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.