Hoe jij het verschil kunt maken
Als Junior Laborant bij Boskalis kun jij het verschil maken door onderzoek te doen naar steen, zand, klei en alles wat we maar tegenkomen op onze projecten!

Jij onderzoekt de korrelgrootte, het bezinkgedrag, de sterkte van het steen en de kneedbaarheid van klei. Op basis van jouw labonderzoek kunnen risico’s beter worden ingeschat. Wat gebeurt er met een dijk als de klei scheurt? En wat als we een IJburg maken en het zand is niet stevig genoeg om op te bouwen? Mogelijk heb je dit nog niet op je labopleiding geleerd dus gaan wij je stap voor stap - on the job - leren hoe je dit moet aanpakken. Wat we wel van je vragen is dat je leergierig bent en een beetje avontuurlijk ingesteld.

Wat je gaat doen als Junior Laborant?

Onderzoek in ons eigen laboratorium (uitvoeren, verwerken en controleren van de test resultaten) en onderhoud en beheer van de laboratoriumapparaten. Daarnaast ondersteun je projecten, vanaf het hoofdkantoor en mogelijk zelfs op projectlocaties indien nodig, bij het uitvoeren van analyses. Het mooie aan deze rol is, dat je samen met de ervaren laboranten verantwoordelijk bent voor het gehele proces, van het afnemen van monsters tot aan de rapportages opleveren, hierdoor heb je voldoende diversiteit aan werkzaamheden!

Wat je meebrengt?

Jij kunt het verschil maken als functie als je het volgende meebrengt:

 • minimaal mbo (3/4) werk- en denkniveau en in het bezit bent van een afgeronde laboratorium opleiding.
 • Je bent analytisch, nauwkeurig, en hebt een goed concentratievermogen.
 • Je bent een teamplayer en wilt je graag ontwikkelen met je collega’s.
 • Je hebt affiniteit of interesse in de grond-, weg- en waterbouw.

Wat je kunt verwachten

 • Een dynamische werkomgeving: Een baan waarbij je impact kan maken bij een toonaangevend bedrijf en waar je deel uitmaakt van een divers (internatonaal) team van experts.
 • Salaris en meer: Naast een goed salaris ontvang je vakantiegeld, 31 vakantiedagen, een premievrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding, leaseauto of een poolauto.
 • Carrieremogelijkheden: Volop mogelijkheden om persoonlijk en professioneel alles uit je carrière te halen. Daag je zelf uit met (online) trainingen in onze Boskalis Academy.
 • Boskalis campus: Ervaar de unieke Boskalis vibe op onze locatie in Papendrecht, compleet met restaurants, sportvelden en een kade waar onze schepen aanmeren. We bieden een state-of-the-art auditorium, brainstormruimtes, experience center voor klantvergaderingen en een nieuwe koffieplek waar je kunt afspreken met collega's.
 • Young Boskalis: Ben jij jonger dan 36? Kom dan bij Young Boskalis! Maandelijkse sociale en sportieve activiteiten, variërend van pubquizzen, yoga, bootcamps en een jaarlijkse zeilbootrace. Ook netwerken en kennis delen zijn een belangrijk onderdeel van Young Boskalis.

Over Boskalis
Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland. Met onze projecten veranderen we de kaart van Nederland en houden we Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar. Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van toffe projecten.

Meer over Boskalis Nederland en de collega’s vind je hier.

Extra informatie

 • Jouw team: Het team waarin je komt te werken bestaat uit 17 collega's
 • Waar kom je te werken: Je standplaats is onze campus in Papendrecht.
 • Fulltime/ parttime: De functie is fulltime (40 uur per week).
 • Procedure: Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen. We voeren sollicitatiegesprekken online en op kantoor. Denken we allebei dat we een goede match zijn na deze gesprekken, dan zullen we je een mooie aanbieding doen. Ben jij daar blij mee? Welkom aan boord!

Wil je meer weten?

We staan je graag te woord om al je vragen over de functie van Junior Laborant te beantwoorden. Neem contact op met Thijs Wanders, Corporate Recruiter via + 316 50185259.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan voor 1 oktober.

Disclaimer voor recruiters en werving & selectiebureaus

Wij accepteren geen ongevraagde sollicitaties of cv’s van W&S bureaus. #LI-TW1

Luke Zacharias - Recruiter - recruiter bij Boskalis
Luke Zacharias - Recruiter
Stel je vraag via: