We zoeken een Junior Onderzoeker Robuuste Netwerken voor de afdeling Network Technology. Op deze afdeling werken ruim 40 professionals die hun kennis van telecom (radio netwerken, vaste acces netwerken, core netwerken, Ethernet, IP en andere netwerk technologieën) toepassen in verschillende domeinen, zoals telecom, defensie, openbare orde en veiligheid, en mobiliteit. Met deze kennis stellen we onze klanten in staat om goed functionerende netwerken te realiseren of te gebruiken. De focus van de afdeling netwerk technologie ligt op 4 speerpunten: - Robuuste draadloze netwerken - In-huis netwerken en gateways - Vaste breedband toegangsnetwerken - Mobiele toegangsnetwerken.TNO is een uniek innovatiecentrum in Nederland, waarbinnen de ICT en Telecom disciplines zijn gebundeld. Wij helpen bedrijven, overheden en (semi-)publieke organisaties succesvol te innoveren met ICT. Hierbij staat de waarde creatie voor de klant centraal en ligt onze toegevoegde waarde in een combinatie van innovatieve kracht en diepgaande kennis. Wij benaderen innovatie integraal en praktisch. Onze projecten hebben veelal een grote internationale impact en we beschikken over unieke faciliteiten. Je werkt in multidisciplinaire teams bijvoorbeeld aan opdrachten van klanten, concrete projecten voor het MKB of adviesvragen van de overheid. Als onderzoeker werk je mee in een variëteit aan projecten van TNO. Een deel van de projecten zijn gericht op onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve kennis. Daarnaast voer je projecten uit waarbij deze kennis toegepast wordt bij klanten uit het bedrijfsleven en de overheid.

In je werk richt je je met name op vraagstukken van robuustheid en bescherming van vaste en/of draadloze netwerken. Het gaat hierbij om het garanderen van adequaat functioneren van netwerken in de context van moeilijke omstandigheden (propagatie, mobiliteit of bijvoorbeeld een fysieke cyber aanval). Voorbeelden van onderwerpen binnen jouw aandachtsgebied zijn:
- Beveiligde core netwerken - Robuuste beschikbaarheid en performance van draadloze netwerken. - Optimalisatie en ontwerp van een nieuwe generatie high speed vaste aansluitnetwerken via telefonie verbindingen (xDSL)

Geen dag zal er hetzelfde uit komen te zien. Je werkt vaak tegelijkertijd aan meerdere projecten en zit in diverse projectgroepen. Zo kan het zijn dat je het ene moment actief bent in een project voor het Ministerie van Defensie, terwijl je later die dag input levert aan een project op het gebied van Mobiliteit of bijvoorbeeld Telecom. Dit zorgt voor de dynamiek en uitdaging, die hoort bij het werken bij TNO.

Functie eisen:

Je bent (recentelijk) afgestudeerd in Elektrotechniek, Telematica of een andere sterk ICT-gerichte studie. Aantoonbare solide kennis van netwerk (MAC/IP)- en transmissietechnologieën (radio/ propagatie/EMC). Je vindt het leuk om naast theoretisch onderzoek ook praktisch bezig te zijn met netwerken in onze state of the art testomgevingen. Van nature ben je analytisch sterk, ondernemend, flexibel en gericht op samenwerking.
Een screening door de AIVD kan een onderdeel zijn van de procedure, aangezien er ook gewerkt wordt aan projecten voor het Ministerie van Defensie.

Solliciteren is mogelijk tot en met zondag 3 augustus 2014.

 

Informatie over TNO:
TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3500 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Arbeidsvoorwaarden:
Werken met plezier betekent voor iedereen iets anders. TNO wil invulling geven aan jouw balans tussen werk en privé. Jij wilt werken aan je carrière en tegelijkertijd een leuk sociaal leven leiden. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden à-la-carte, waarbij je gedurende het kalenderjaar diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Flexibele werktijden en verschillende verlofregelingen geven je ook veel keuzevrijheid, zo kun je zelf een pakket creëren dat optimaal aansluit bij jouw situatie. Vanzelfsprekend werk je voor een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
TNO is dé innovatie- en kennisorganisatie bij uitstek. Dat betekent dat we ook veel waarde hechten aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functiewisseling. Je hebt veel inbreng in de snelheid en richting van jouw eigen ontwikkeling.

Contactinformatie

Frits Klok, Research Manager, telefoonnummer 088 86 67 368

Ferry Leeflang, Recruiter, telefoonnummer 088 86 63 782