Vraag aan een Rijkswaterstater waar hij trots op is en hij laat het zien: stormvloedkeringen, viaducten, en wegen die mooi zijn ingepast in de ruimte van Nederland. Maar ook schoon en gezond water voor mens en natuur. RWS maakt en creëert zaken die voor het bestaan van ons land essentieel zijn.

Heb jij een gezonde dosis werklust en houd je van het samenspel tussen politiek-bestuurlijke vraagstukken? Van de doorwerking naar de uitvoering en vice versa? En wil jij een bijdrage leveren aan zaken die voor ons land essentieel zijn? Binnen de directie Strategie en Communicatie zijn we op zoek naar een collega die de rol als (junior) adviseur kan vervullen. Een generalist die breed inzetbaar is. Herken jij je hierin? Dan zoeken wij jou!

Je komt te werken in een uitdagende en dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Je adviseert gevraagd en ongevraagd het bestuur van Rijkwaterstaat. Ook adviseer en ondersteun je de bewindspersonen van het ministerie van IenW. Dit doe je in nauwe afstemming met de verschillende landelijke en regionale dienstonderdelen van Rijkswaterstaat en in samenwerking met de beleidskern van het ministerie. Je houdt je bezig met een breed scala aan onderwerpen die raken aan de uitvoeringspraktijk. Op dit moment zoeken we met name versterking van ons cluster Water (waterveiligheid, waterkwaliteit, watermanagement) en klimaatadaptatie (o.a Deltaprogramma), maar je kunt ook breder ingezet worden, afhankelijk van de opgave. Denk bijvoorbeeld aan de vertaling van beleidsvoornemens over circulaire economie en klimaatbestendige netwerken naar de dagelijkse uitvoeringspraktijk van Rijkswaterstaat. Of aan veiligheidsvraagstukken in de uitvoering, die vragen om duiding en handelingsperspectief voor bewindspersonen, zoals de aanwezigheid van Chroom-6 op bruggen. En denk aan het tijdig duiden van de impact van trends en ontwikkelingen op het werk van Rijkswaterstaat.

Wat wij aan jou waarderen
Je werkt in een publicitaire en politiekgevoelige omgeving waarin de druk soms hoog en de belangen groot zijn. Van jou wordt hierin stressbestendigheid en flexibiliteit verwacht. In je aanpak ben je scherp en alert, werk je planmatig en vel je goed afgewogen oordelen en adviezen. Je bewaart de rust en hebt oog voor verschillende belangen. Daarnaast hanteer je een integrale werkwijze en denk je mee over een strategische aanpak rond diverse politiek-bestuurlijke thema’s. Bij de stafdirectie Strategie en Communicatie adviseer je over uiteenlopende (strategische) thema’s die allemaal raken aan mobiliteit, water (veiligheid) en leefomgeving. Binnen de directie is een apart cluster Communicatie waar je nauw mee samenwerkt. Bovenal ben je een adviseur van de bestuursstaf die als scharnierpunt werkt tussen beleid en uitvoering.

Functie-eisen

 • je hebt een wo diploma, bij voorkeur in een relevante richting zoals techniek, informatievoorziening of bestuurskunde;
 • je hebt bij voorkeur enige ervaring met het voeren van debatten met Kamer en advisering aan bewindspersonen;
 • je bent analytisch sterk en goed in staat om projectmatig te werken;
 • je beschikt over overtuigingskracht en bent in staat draagvlak te creëren;
 • je onderhoudt goede (in)formele contacten met alle relevante partijen en benut deze op het juiste moment om eigen doelen te bereiken;
 • je kunt je werk goed plannen en organiseren, komt met realistische inschattingen ten aanzien van benodigde tijd, capaciteit en middelen en bewaakt de voortgang;
 • je benut en verspreidt relevante (nieuwe) kennis en informatie, je evalueert je eigen werk(wijze), leert daarvan en draagt nieuwe inzichten over aan collega’s.

Ben je een starter of voldoe je (nog) niet aan alle eisen, maar heb je wel de drive en potentie om je te ontwikkelen tot volwaardig bestuursadviseur? Dan ook nodigen we je uit om te reageren! We kijken graag samen naar de mogelijkheden. Rijkswaterstaat investeert graag in talent. Wil je hierover meer weten? Bel of app dan met Dennis van der Ven, adviseur Werving en Selectie, via 06-50419547.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau Schaal 11
 • Salaris Min €3279 - Max €5039 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
 • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uur per week 32
 • Maximaal aantal uur per week 36

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • je standplaats in Den Haag, maar momenteel werken we vanuit huis;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Jouw toekomstige afdeling
De Bestuursstaf is verantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie als geheel. Wij ondersteunen de directeur-generaal bij de landelijke aansturing van de organisatie en zorgen voor een goede verbinding tussen Rijkswaterstaat en zijn/haar omgeving. Zo kijken wij van buiten naar binnen en brengen wij Rijkswaterstaat in contact met externe ontwikkelingen. Verder ondersteunen we het bestuur door te adviseren op basis van overzicht, samenhang en integraliteit. In totaal werken er ongeveer 120 mensen binnen de BS, verspreid over vier stafdirecties: omgeving, communicatie en strategie (1), Productie en Informatievoorziening (2), Financiën en Control (3) en HRM en Organisatie (4).

Sollicitatieprocedure

 • Solliciteren en selectie: Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.
 • E-assessment: Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.
 • Digitale selectiedag: We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.
 • Terugkoppeling: Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.
 • In dienst: Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!


Je kunt reageren tot 28 juni 2021

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: