Als Junior Netverantwoordelijke ondersteun je Medior / Senior / Strategische Netverantwoordelijken bij het uitvoeren van hun werkzaamheden en bouw je op deze manier kennis en ervaring op in dit vakgebied. Hierbij moet je denken aan het identificeren en analyseren van knelpunten, het maken van lange termijn plannen voor netverbeteringen om risico’s te reduceren, het opstellen van investeringsvoorstellen ter oplossing van knelpunten en het beoordelen van offertes voor grote klantaansluitingen (voornamelijk voor zonne- en windmolenparken). Ook denk je mee over verbetermogelijkheden in beleid, processen en systemen. Daarnaast ben je een sparringpartner van de teammanagers, engineers en technische specialisten bij INFRA.

Als Junior Netverantwoordelijke krijg je een contract van 2 jaar, met als doel om je inhoudelijke kennis en ervaring te verdiepen. Het is de bedoeling dat je daarna doorstroomt naar de functies zoals Engineer of Netverantwoordelijke. Als Junior Netverantwoordelijke werk je intensief samen met de andere Netverantwoordelijken op jouw vestiging (Roosendaal, Tilburg of Den Bosch) en krijg je begeleiding van hen bij het uitvoeren van je werkzaamheden. Daarnaast is er gelegenheid om professionele trainingen te volgen op het gebied van zowel elektrotechniek (inhoudelijk) als persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je samen met andere Junior Netverantwoordelijken uit andere vestigingen. Je bouwt daardoor snel een netwerk op binnen Enexis.

FUNCTIE-EISEN
Prachtige start- & doorgroeifunctie voor HBO/WO'er elektrotechniek
Voor deze functie zijn wij op zoek naar HBO/WO starters of Young Professionals met een afgeronde opleiding Elektrotechniek of andere relevante opleiding in Energietechniek. Daarnaast vinden wij een duidelijke affiniteit met energiedistributie en de ambitie om je in de technische diepte hiervan te willen ontwikkelen van groot belang. Jij herkent jezelf in de kerncompetenties resultaatgerichtheid, samenwerken en initiatief. Heb je bijvoorbeeld de Power Minor van TenneT gevolgd of eerder stage-gelopen of afgestudeerd bij een netbeheerder/ aannemer ohgv van bijvoorbeeld hoogspanning is dat een pre.

BEDRIJFSINFORMATIE
Enexis is de regionale netbeheerder voor: Groningen, Brabant, Drenthe, Limburg en Overijssel
Enexis Netbeheer, onderdeel van Enexis Groep, brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een grotendeels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Met state-of-the-art dienstverlening en -netwerken leveren we veilig, altijd, overal en betaalbaar en zijn we voorbereid op duurzaam en flexibel tweerichtingsverkeer. Met technische en sociale innovaties zorgen we er voor dat terugleveren van zelf opgewekte, duurzame energie mogelijk is. En ook dat er altijd genoeg duurzame energie beschikbaar is. Dat doen we met trots, klantvriendelijk en vanuit het bewustzijn dat we maar één aarde hebben, waar we samen zuinig op moeten zijn.

Nederland is zeer ambitieus gestart met de energietransitie. Dagelijks zijn wethouders bezig met hun ambities om als gemeente geheel energieneutraal te worden. Vele locaties in ons land zijn aangewezen voor windparken en de aanvragen voor zonneparken stapelen zich ook op. Een dak wat geheel of gedeeltelijk bedekt is met zonnepanelen is een normaal verschijnsel geworden. Onze netwerken spelen bij deze energietransitie een cruciale rol. Wordt de toekomstige energievoorziening in een wijk volledig elektrisch, wordt er een warmtenet aangelegd en is er wel of geen toekomst voor het gasnet? Vraagstukken waarbij de afdeling Asset Management nauw betrokken is en zowel extern als intern actief meedenkt over het toekomstige energiesysteem en de rol van de netbeheerder hierin.

Afdelingsinformatie
Het team Regie op Netwerk Zuid-West (RoN ZW) valt binnen de afdeling Asset Management en is verantwoordelijk voor de kwaliteit en capaciteit van de elektriciteits- en gasnetten in het grootste deel van Noord-Brabant. De medewerkers van RoN ZW zijn de architecten van de netten en werken op basis van Risk & Opportunity Based Asset Mgt (ROBAM). We helpen om beleid te ontwikkelen dat aansluit bij de doelstellingen van Enexis en passen dit beleid toe binnen ons eigen gebied door ontwikkelingen te vertalen in concrete aanpassingen in onze netten en componenten. We identificeren knelpunten in netten en componenten, bepalen best passende oplossingen, maken investeringsvoorstellen en stellen opdrachten op voor de afdeling INFRA (die het werk uitvoert). Tevens zijn we een inhoudelijke vraagbaak voor collega’s van andere afdelingen (voornamelijk Asset Management en INFRA) voor netgerelateerde zaken.

De ontwikkelingen in het kader van de energietransitie zorgen ervoor dat ons werk op verschillende vlakken uitdagender wordt. Aan de elektriciteitskant wordt het complexer om de juiste balans te vinden tussen instandhoudingswerk (gericht op veiligheid en betrouwbaarheid) en het aansluiten van nieuwe klanten (met name voor de opwek van wind- en zonne-energie). Aan de gaskant komt, naast het onderhouden en vervangen van netten en componenten, de focus de komende jaren steeds steeds meer te liggen op vernieuwing (onder andere door toevoeging van groen gas en mogelijk ook waterstof) en op het realiseren van de warmtetransitievisies van gemeentes (die op sommige locaties zelfs kunnen leiden tot de afbouw van gasnetten).

De Junior Netverantwoordelijke Elektriciteit maakt deel uit van het team RoN Zuid-West, bestaande uit in totaal circa 15 medewerkers. Wij zijn gedreven door zowel de inhoudelijke kant van ons vakgebied, als het voeren van regie richting interne en externe stakeholders. Wij creëren en houden overzicht, staan in verbinding met onze omgeving en gaan resultaatgericht te werk.

ARBEIDSVOORWAARDEN
Goede beloning, mooie projecten, we zitten in op JOUW ontwikkeling en prima werk/prive-balans!
Als een van de beste werkgevers van Nederland hebben wij naast uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden veel aandacht voor de balans tussen werk en privéleven. Er zijn dan ook talrijke voorzieningen om werk en privé te combineren. Verder bieden we je een breed scala aan trainings- en opleidingsmogelijkheden. Jaarlijks wordt er met iedere medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, waarmee jij de koers van je carrière zelf in de hand hebt. Er is dus ruime aandacht voor jouw professionele en persoonlijke groei.

Wat bieden wij?

  • Deze functie is ingedeeld in klasse 13, met een maximum van € 3.745,- bruto per maand, op basis van een 38-urige werkweek. Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden is het maximum salaris € 4.820,- bruto per maand. Direct een contract voor 2 jaar!
  • Je secundaire arbeidsvoorwaarden kun je naar eigen inzicht inzetten voor het kopen van bijvoorbeeld extra verlof, een extra uitbetaling bij je salaris of bijvoorbeeld een fietsplan of extra pensioenstorting.
  • Reiskosten vergoeding en een 1e klas OV-kaart (diverse kantoren zijn op loopafstand van stations gelegen)
  • Goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen
  • Laptop en telefoon
  • Veel vrijheid, ruimte voor ideeën en initiatief!

Bel/ mail/ app gerust!

Voor meer informatie; erik.wout@enexis.nl, 0625030893

Ilona de Vroom - Recruiter - recruiter bij Enexis
Ilona de Vroom - Recruiter
Stel je vraag via: