Alle fysieke en virtuele werkplekken van de Belastingdienst optimaal inrichten. Als junior system-engineer heb je een flinke uitdaging voor je kiezen. Samen met je collega’s bouw én test je client-serverapplicaties op diverse operating systems. Een dankbare taak, want 35.000 Belastingdienstmedewerkers maken dagelijks gebruik van jullie werk.

 • Bachelor - hbo
 • ICT
 • Apeldoorn
 • 32-36 uur
 • € 3.028,- / € 4.247,- bruto p.m.

Dit doe je bij de Belastingdienst
We staan aan het begin van de invoering van een nieuwe digitale werkomgeving. Een omgeving die inspeelt op de veranderingen en vernieuwingen op het gebied van toepassingen en cloud. Als junior system-engineer heb jij hierin een belangrijke rol. Van begin tot eind ben je betrokken bij opdrachten waar je ook zelf actief inhoudelijk aan bijdraagt. Hartstikke leuk, want daardoor zie je ook daadwerkelijk het resultaat van je inzet. En extra uitdagend wordt het als er incidenten zijn. Jij helpt bij het documenteren en oplossen ervan.

Naast de client-serverapplicaties bouw en test je browsergerelateerde componenten. Denk aan group policy’s en basisversies van browsers. Jij en jouw team zorgen dat je al deze componenten volgens de geldende eisen en richtlijnen van software-architectuur oplevert. Maar ook vertaal je ontwerpen naar configuratie- en installatiedocumenten. Hiervoor houd je een strakke planning aan.

Een bijzondere baan, omdat...

 • Je veilige applicatie- en browserservices levert aan alle collega’s van de Belastingdienst, Toeslagen en Douane.
 • Ons IT-landschap volop in beweging is. Dat zorgt voor uitdaging en variatie in jouw werk!
 • Dankzij jouw inzet je collega’s van de Belastingdienst op een veilige en efficiënte manier gebruik kunnen maken van end user services.

Je werkt in een omgeving die volop in beweging is. Dat biedt mooie uitdagingen om je verder te ontwikkelen.” Erik, system-engineer.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur op het gebied van (technische) informatica.
 • Je hebt kennis van Windows-werkplek hard- en software.
 • Je kunt werken met Chrome, Firefox en Edge.
 • Je hebt ervaring met Group Policy Management, Windows PowerShell.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van het softwaredistributiesysteem WCA.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van netwerk debugging zoals Wireshark of Fiddler.

Jouw competenties

 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • klantgerichtheid
 • doorzettingsvermogen

De afdeling - Directie Informatievoorziening/DCS
De Directie Informatievoorziening (IV) wil de gehele Belastingdienst optimaal te ondersteunen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. En om die doelstelling te realiseren, wordt het IV-landschap voortdurend vernieuwd en gemoderniseerd. Net als dat om de complexiteit van dat IV-landschap te verminderen continu wordt gezocht naar standaardtoepassingen. IV werkt hiervoor agile, multidisciplinaire en ketengericht nauw samen met de business op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer verschuift richting de business.

Datacenter Services (DCS) dat de generieke delen van de infrastructuur realiseert en exploiteert en werkplekken, mobiele devices en de daarbij behorende servicedesk levert en onderhoudt.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Assessment
 5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem contact op met Laura de Jonge - van den Dikkenberg, adviseur werving en selectie
06 - 51 16 03 85

Meer over de vacature?
Neem contact op met Marcel Apperloo
06 - 53 35 27 66

Ronald Garretsen - recruiter - recruiter bij Belastingdienst
Ronald Garretsen - recruiter
Stel je vraag via: